Hukuki.NET


30/01/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Bir üniversiteyi terkedip başkasına başlama
peacewolfus Merhaba, kimlikte 1 Ocak 1982 doğumluyum. geçen yıl Bİr üniversitenin Matematik bölümünün 2.sınıfındaydım ve yeniden sınava hazırlanmam sebebiyle okula hiç gitmedim, haliyle sınıfta kaldım. Sonra sınav sonucum geldi ve başka bir üniversitenin matematik bölümüne gene 2. sınıftan başladım ancak bu yeni üniversitemdede gene sınıfta kaldım. (ailevi sorunlar v.s..) Şimdi sorum şu: Askerlik yasasına göre ben, iki yıl üstüste sınıfta kalanlarla aynı pozisyonda mı oluyorum yani askere gitmem gerekiyor mu yoksa, başka bir üniversiteye 2. sınıftan başlayıp kaldığım için bana bu üniversitede 1yıl daha mı hak tanınıyor. Yasayı okudum ama bu konuyu anlayadım. cevaplarsanız sevinirim. askerlik şubemi her aradığımda "bilgisayarlar bozuk sonra ara" diyorlar bu nedenle sizlere soruyorum bu soruyu, anlayabileceğim şekilde cevaplarsanız sevinirim :)
borsaci_b 4 yıllık fakültelerde benim bildiğim sınıfta kalma yok. o iki yıl üstüste kalmada açıköğretimde geçeerli ki açıköğretim kazandığında askerlik ertelenmiyor demişlerdi bana kendi askerlik şubemde. Ama tam emin değilim... Bilen birinin cevaplaması sizin için daha iyi olur :)
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Ceza davaları] Akollü Araç Kullanmak Hk. 
  • 29.01.2026 09:12
  • [Mirasçılık] Hayatta olmayan dedenin mirasi 
  • 29.01.2026 08:19
  • Fazla çalışmada kıdem tazminatı alabilirmiyim 
  • 27.01.2026 20:29
  • [Ticaret kanunu] Yurt dışı chargeback gerekçesiyle POS feshi, BKM bildirimi ve şahsi hesaba bloke – banka kusuru var mı? Sonu Nasıl Biter 
  • 23.01.2026 23:47
  • Vasilik kararı olan babam benden ev satın alabilirmi 
  • 23.01.2026 07:07


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 30/01/2026 23:30:14