Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
2.dava hakları
beloc merhaba, 15 yıllık evli 2 çocuk babasıyım.eşimle evliliğim akraba evliliği olup aile baskısı ile gerçekleşmiştir.başlangıçta birşeyleri yürütmeye çalışsakta 5 yıl önce geçimsizliklerimiz çoğaldı.2006 yılı başında evi terkettim ve şuan ayrı yaşıyorum.yine 2006 ocak ayında açtığım şiddetli geçimsizlik davasında 2.celsede mahkemeyi şahit gösteremediğimden dolayı kaybettim.ayrılmak istediğim eşim boşanmak taraftarı değil.akraba olmamızdan dolayı şahitde gösteremiyorum,çocuklarımında ruh sağlıkları açısından mahkemeye çıkmasını istemiyorum.eşim eve dönmemi istiyormuş mahkemedeki beyanında,ancak ben evliliğe ve kendisine karşı olan tüm saygı ve sevgimi kaybettiğimden ve yaşanan bunca tatsızlıktan sonra,hatta karakollara kavgalarımızdan dolayı gidip şikayetci olabilecek derecedeki kavgalardan sonra, bunun mümkün olamayacağını söyledim.benim sizlerden yardım rica ettiğim konu ise,2.davayı nezaman açabilirim,hangi gerekçe ile açabilirim.ayrıca 6 aydır ayrı yaşamamızın yeni davadaki rolü ne olabilir.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar.
beloc tekrar merhaba, iletime yanıt alamadım,benden sonra yazılanlara cevap verilmiş çünki,acaba birşeyi hatalımı yaptım iletimi yollarken,gerçi listede görüyorum..bilgi verirseniz sevnirim.tşk.ler
Av.Dilek Kuzulu Yüksel İlk davada dayandığınız sebep dışında yeni bir boşanma sebebi oluştu ise her zaman yeni bir dava açabilirsiniz. Aynı zamanda anlaşmalı da boşanabilirsiniz. Farklı bir sebep oluşmadı ise davanızın red kararının kesinleşmesinden itibaren 3 yıl içinde aynı sebeple yeni bir boşanma davası açamazsınız. 3 yıl sonra boşanmak üzere başvurmanız durumunda davanız kabul edilecektir. 6 aydır ayrı yaşamanızın açacağınız yeni davada bir etkisi olmayacaktır. Ancak evi siz terk ettiğiniz için eşiniz size eve dön ihtarı gönderebilir, dönmezseniz akabinde terke davalı boşanma davası açabilir. Bu durumda siz evi eşinizin kusurlu davranışları neticesinde terk etmek zorunda kaldığınızı, eve dönmemekte haklı olduğunuzu ispat ederseniz eşinizin olası nafaka ya da tazminata ilişkin taleplerinin reddini sağlayabilirsiniz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:11:17