Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Hapis işlemi olurmu
ARISIN Selam; 6 adet Kredi kartım karşılığı 32000 ytl civarında kart borcum mevcut, 2 adet te tüketici kredim devam ediyor. Her ay sadece faiz 2000 ytl civarında kredi kartı borcu ödüyorum. Şu ana kadar asgari ödemelerde bir sorun yaşamadan bunu devam ettirebildim. Fakat tıkanma noktasına geldim. Sizlerden öğrenmek istediğim ödeyememe durumuna düştüğümde icra takibinin başlayacağı (tebliğden itibaren 10 gün içinde mal beyanı bulunulması gerektiğini) biliyorum. Üzerimde kayıtlı herhangi bir taşınmaz yok 2500 ytl ile aylıklı olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Beni en çok korkutan hapis işlemi , sizden öğrenmek istediğim 10 günlük süre içinde mal beyanında bulunsamda bunun dışında borçlarım yüzünden hapis yatma riskim varmı yoksa maaşıma hacizler gelip bunlar sırası ile ödenirmi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Aslı Yurtlu 10 günlük disiplin hapsinin amacı, borçlunun mal beyanında bulunmasını sağlamaktır. Siz mal beyanında bulunduktan sonrasında, bu hapis uygulanmayacak, borcunuz maaşınızın hacziyle karşılanacaktır. Saygılar..
twigy3434 Evet benimde bildiğim sırf borç ödenmedi diye bir hapis cezası yok.Hapis cezası mal beyanında bulunmazsanız ve alacaklı hapis cezası için şikayette bulunursa veriliyor.
pelinkocak01 Usulune uygun zamanında mal beyanı verirseniz hapis cezası almazsınız.
Emrah Yavuzcan İİK 337 de konu düzenleme alanı bulmuştur. Süresi içerisinde mazeretiniz olmaksızın icra dairesine gelmeyen veya yazılı beyanda bulunmayan borçlu hakkında alacaklının şikayeti üzerine 10 günlük disiplin hapsi verilir. Borcunuzdan dolayı hapis cezası almazsınız. Borçlarınızdan dolayı şahsiyetinizle veya işgücünüzle değil, malvarlığınız ile sorumlusunuz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 17:50:59