apartman aidatı |
gangboy |
kiraya verdiğimiz evin kiracısı evden kaçar; ve üç aylık kira ayrıca apartman aidatını su ve elektiriği ödemez. bizim için önemli olan apartman aidatı yönetim oturduğu dönemdiki aidatı alamamış kiracıda kaçınca üç aylık aidat ortada kalmış şimdi bu aidatı faiziyle birlikte bizden almak istiyorlar acaba ne yapabiliriz kanunen
hakanakyıldız |
illegal |
Aidat (ortak gider) kat malikinin borçlarından olduğundan siz ödemelisiniz. Faiz konusunda genel kurulda ve yönetim karar defterinde faiz alınacağı yazmıyor ise faiz istenemez. Siz en iyisi yönetici ile görüşüp, faizsiz ödemenin yoluna bakın.
Kira kontratında aidatın kiracı tarafından ödeneceği yazıyorsa, yöneticiden alacağınız ödeme makbuzu ve 3 aylık kira bedeli için kiracıyı icraya verebilirsiniz. Diğer taraftan sözleşmenizde "kira bedellerinden biri ödenmediği takdirde 1 yıllık kira bedeli muacceliyet kesbeder" gibi bir şart varsa 1 yıllık kira bedelini dahi icraya verebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için kira kontratınızı da yanınıza alarak bir avukata danışmanızı öneririm. Saygılar. |
Hazret |
Kat Malikleri ve kiracıları veya burad sukun (oturma) hakkına sahip kişiler apartman yönetimine olan borç ve yükümlülüklerden ortak sorumludurlar.Bunaa göre kiracınızın ödemediği borcu siz apt. yönetimine ödemek zorundasınız.
Borçların gecikme faizi kat malikleri kurulunca belirlenmez.Bu kat mülkiyeti kanunuda belirtilmiştir. Aylık % 10 dur.Beğenzenizde beğenmezenizde ne yazık kı yasalar böyle.
durakoğlu |