Taşınmaz iktisabı-tahliye davası |
mabolla |
herkeze öncelikle selamlar ben yeni değerli bir işyeri mülkü aldım ve şu an içersinde eski bir kiracı var ve anlaşamadık ben hemen tahliyesini istedim çünkü kendi işimi kuracam fakat o ise direk daha fazla sürede oturmak istiyor sorum şu
1.mülkü aldıktan sonra ( 02-05-2006 aldım)3 gün sonra protostoyu çekerekten kontrat bitimi(31-07-2006)tahliyesini ve bu muddet kiramı yatırmasını istedim o ise kira kontratı düşük olduğu için 200 ytl yatırdı şu an tahliye davası acacam acaba ne kadar sürede sonuçlanabilir kendime ait ne bir mülk yada iş yada sigorta bulunmamakta zaten kendime lazım diye acacam?
2.yaptığı konrat senelik 2400 ytl fakat ben burayı 250000(250bin)ytl tapu bedeli ile aldım avukat diyorki riyaç bedelin %5 oranından aşağı kontrat yasaya aykırı imiş(12500ytl olması gerekiyor) acaba başım derde girermi sonuçta benden önceki yapılmış kontrat beni bağlarmı
3.birde tahliye süresince kira tespit davası açacam adam bedava oturması komik acaba iki tane dava açacağım için tahliye davasını bu dava etkilermi?
saolun....
|
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Sayın mabolla,
Kiracıyı tahliye ettirmek için 2 seçeneğiniz var. Ya çektiğiniz ihtardan itibaren 6 ay geçmesini bekleyerek tahliye davası açacaksınız veya kira müddetinin bitiminde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacaksınız. Süre bakımından, ihtiyaç nedeni ile dava açmanız daha mantıklı görünüyor. (İşyeri ihtiyacı içinde olmanız ve başka bir işyerinizin bulunmaması haklı bir gerekçe sayılır)
|
mabolla |
sayınm esin hanım cevabınız için teşekkürler fakat benim en çok merak ettiğim acaba temize gidilmesi dahil kaç duruşmada biter ?birde tahliye davasının yanında tahliye müddetince kira tespit ndavası acarsam davayı nasıl etkiler? şimdiden teşekürler |