Müşterek tapunun paylaşımı |
esratemel2050 |
merhabalar eşimin müşterek tapulu tarlaları var.eşim kendine düşen payı almak istiyor yani kendine tek tapu yapmak istiyor .ayrıca ablasının payını da almak istiyor.tarlalar annesinden kalma tarlalar.tapuda eşimin adı geçiyor ve karşısındada kendine düşen pay oranı yazılı.şu an istanbuldayız tarlalar erzurumda.
1.eşim kendine düşen payla tek tapuyu çıkarması için ne gibi işlemler yapması gerek.
2.ablasının da tarlalarını kendi üzerine alacak bunu için ne gibi işlemler yapması gerek.
teşekkürler. |
kont10 |
hukiki değil sadece pratikte fikir verebilirim
a bir avukata yada
b bir tapu muamelecisine vekalet verilir adıma .... almaya işlemlerini yaptırmaya diye bu sorunda az bir maliyetle çözülmüş olur (tanıdık ve güvenilir olması tercih sebebi olabilir)[:D] |
commodore1tr |
Dayın kont10;
'b bir tapu muamelecisine vekalet verilir adıma .... almaya işlemlerini yaptırmaya diye bu sorunda az bir maliyetle çözülmüş olur (tanıdık ve güvenilir olması tercih sebebi olabilir) demişsiniz.
Tapu muamelecisi ne demektir ? Nerede bulunur ? Ne yer ne içerler ? Tahsil durumları nedir ? Hukuki bir sorumlulukları var mıdır ? Mahkemede yerinize konuşup sizi temsil edebilirler mi? Yoksa kulaktan dolma yarım yamalak bilgilerle para karşılığı doğru yanlış işi mi çözerler ? Sorumsuz yetkili midirler ?
Her işim bir uzmanı bir icracısı vardır. Bilgisini ve tecrübesini satarak geçimini sağlar bu kesim. Bu kesimin bir örneğide Avukatlardır ve bu onların meslek alanına girmektedir. Bizden başka hiç bir yerde olmayan bu muameleci hususunu lütfen bu sitede kullanmamaya özen gösterelim. Amaç kişilere bir şekilde yardımcı olmaksa güvensiz olabilecek önerilerden kaçınalım.
Sayın esratemel2050;
Size konusunda uzman ve bu işle uğraşan bir avukata danışmanızı öneririm. Konu teknik ve detaylar olacağından gerek zaman gerekse bilgi yetersizliği ile karşılaşabilirsiniz. Bundan dolayı işi ehline danışmakta yarar vardır derim ben .
Saygılarımla |