Miras paylaşımı |
ultor |
Iyi gunler ben kisaca durumu anlatmaya calisayim. Benim annemin ikinci esi vefat etti. Yaklasik 25 yildir evliydiler ortada ortak cocuk yok. Olen esin ilk evliginden olan 3 cocuk var.
Oturduklari ev 1994 de alinmis ve olen esin uzerine. ortada birde mobilya atolyesi vardi ama kiralik sadece icinde birkac mobilya dograma makineleri filan var bildigimiz kadariyla ama son aldigimiz duyumlar olen esin cocuklarinin atolyeyi kapattigi yonde.( atelyede calisan bir usta annemi ariyarak ordaki mobilyalrin ve makinelerin listesini vermis ama sanirim bir onemi yok). Ortada sadece gozuken ev var. Evde cok degerli degil sanirim 45 milyar filan eder. Simdi sag kalan esin hakkinin 1/4 oldugunu soylediler.
olen esin cokuklari mirasta anlasmazlik oldugunu ve evin satilip mirasin bolusulmesi icin dava acmis durumda.
Sag kalan esin kendi miras payina karsilik "oturulan evde omur buyu oturma hakki isteme " hakki var diye duymustum bu ne kadar gecerli.
Annemin uzerine hic bir mal varligi yok tek geliri dedemden dolayi yeni baglanan yetim maasi 350 milyon.
Simdi benim sorum su bizim burda hicbir maddi talebimiz yok 25 yildan sonra evden cikarilmak annemin agrina gidiyor tansiyon sorunuda var yasi 64.
Tek talebimiz miras payina karsilik evde omur boyu oturma hakki. bunda ne kadar basarili olma ihtimalimiz var .
Birde etkisi olurmu bilmiyorum ama olen esin vefat etmeden once hasta yataginda annemin yaninda kizina annemi kasdederek bu kadini evden cikartmayin demis sanirim bir onemi yok ama bilemiyorum
bu konuda yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler. |
alisinkay |
Ölüm tarihini de yazabilir misiniz. Bu hangi kanunun uygulanacağı açısından önemli. |
mbgunay |
galiba sorusuna cevap istemiyor |
ultor |
olum tarihi kasim 2005
kusurabakmayin computurun devamli basinda degilim cavap istememek gibi bir durum soz konusu degil gersekten cevaba ihtiyacim var ilginiz icin tesekkurler |
alisinkay |
MADDE 240.- Sağ kalan eş, eski yaşantısını devam ettirebilmesi için, ölen eşine ait olup birlikte yaşadıkları konut üzerinde kendisine katılma alacağına mahsup edilmek, yetmez ise bedel eklenmek suretiyle intifa veya oturma hakkı tanınmasını isteyebilir; mal rejimi sözleşmesiyle kabul edilen başka düzenlemeler saklıdır.
Sağ kalan eş, aynı koşullar altında ev eşyası üzerinde kendisine mülkiyet hakkı tanınmasını isteyebilir.
Haklı sebeplerin varlığı hâlinde, sağ kalan eşin veya ölen eşin yasal mirasçılarının istemiyle intifa veya oturma hakkı yerine, konut üzerinde mülkiyet hakkı tanınabilir.
Sağ kalan eş, mirasbırakanın bir meslek veya sanat icra ettiği ve altsoyundan birinin aynı meslek veya sanatı icra etmesi için gerekli olan bölümlerde bu hakları kullanamaz. Tarımsal taşınmazlara ilişkin miras hukuku hükümleri saklıdır.
|