Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Bina lojmana dönüşürse
hamzayağız arkadaşlar halen oturmakta olduğum bina ev sahibi tarafından askere lojman olarak devredilmek üzere. ev sahibi ile herhangi bir kontratımız yok. 6 aylık süreler askeri binalar içinde geçerlimidir. bende devlet memuruyum. asker beni çıkartabilirmi çok acele cevaplayan olursa sevinirim. yoksa sokakta kalacağım.
Başak Şahin Kira kontratınız yoksa,kira akdinin başlama ve bitiş zamanı da yoktur,sürelerin de bir anlamı yoktur.Bina askere satılırsa asker sizi çıkartabilir,bina askere kiralanıyorsa ev sahibi sizi çıkartabilir.
hamzayağız bu binada elektrik ve su sayaçları kiracılar üzerine. bu durum kiracı olduğumuzun beyanı sayılabilir mi?[V]
Başak Şahin Aksi ispat edilmedikçe sizin o konutta oturduğunuza ve kullandığınıza dayanak olabilir.Eğer imkan varsa başka delillerle de kira anlaşmasının varlığını kanıtlayabilirsiniz.
hamzayağız bir avukat arkadaş imam nikahını mahkemede bozmak gibi bir şey olmaz sizi çıkarmak için müracaat bile edemezler diyor çünkü ev sahibininde devir alacak askeri kurumunda elinde sözleşme olmadığından muhattabıda yoktur dedi. ne kadar geçerli olabilir.
Başak Şahin Sayın hamzayağız; Sözleşme olmaması sizin için daha kötü,çünkü kiracı haklarından yararlanmanız ancak kira anlaşmasının sözlü de olsa varlığını kanıtlamanız halinde mümkündür.Ev sahibiniz bunu kabul ediyor mu? Yalnız devirden kastınızı anlayamadım,satış mı?Yani askeriye lojmanı yapılmak üzere TSK'yamı satılıyor ?
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:00:03