Av.Mehmet Emin Taslak |
b. Olağanüstü zamanaşımı
MADDE 713.- Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir.
Aynı koşullar altında, maliki tapu kütüğünden anlaşılamayan veya yirmi yıl önce ölmüş ya da hakkında gaiplik kararı verilmiş bir kimse adına kayıtlı bulunan taşınmazın tamamının veya bölünmesinde sakınca olmayan bir parçasının zilyedi de, o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir.
Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır.
ya bu hükümlerle
yada aranızda sözlü bir anlaşma yaparak satın aldığınızı,parayı verdiğinizi ama kadının türkiyeyi terk ettiğini ileri sürerek bir ifa davası da açılabilir.
bu davalar terditli olarak ta açılabilir.
siz direk mal sahibinden satın aldınız.yoksa aracıdan değil.bu birincisi
tapu için sizi oyaladı ve kaçtı.gitti.gaip oldu.
türkiyede mirasçısı yoksa.ve türkiyede akibeti bilinmiyorsa.
ki bunlarda var.
|