Hukuki.NET


02/04/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Kampanyalı konut satışı
Serdar06 Merhabalar, Ankara Batıkent'te 66 İnşaat ve Yeni Osmanlı İnşaat firmaları Sanayi Bakanlığından izinli olarak taksitli konuş satışı yapıyorlar. Bu iki firmadan birinden konut almayı düşünüyorum. İki firmada arsayı kat karşılığı almışlar. Toplam 80 dairenin yarısını arsa sahibine vermişler ve kalanınıda belirli bir peşinat alıp 2 yılda teslim edilmek üzere taksitle satıyorlar. Benim en büyük çekincem başlangıçta kat irtifak tapusu veremiyorlar. Peşinatı yatırıp bir kaç ay ödeme yaptıktan sonra firma su basman katını tamamlayıp, çekiliş yapıp sonra kat irtifak tapusunu veriyor üyelerine. Bu durumda araştırmamız gereken dikkat etmemiz gereken noktalar hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Av.Mehmet Emin Taslak eğer bu şirketler sağlam ise geçmişi varsa,vukuatsız olarak ,çalışmışlar ise bu halde girilebilir.ama tapu konusunu en kısa zamanda halletmek üzere, yoksa tapuyu inşaat sonunda almak söz konusu olursa bu halde sizin ,eliniz de olan sözleşme sadece verdiğiniz parayı almaya yarar bunun içinde çok uğraşmak gerekir. mesele kısa zamanda tapuyu almak ve inşaat şirketinin sağlamlığıdır. ama benim düşüncem yine de tapu bir yana para bir yana dır.
Serdar06 2 ay içinde kat irtifak tapusunu, daire tesliminde (2 yıl sonra) kalıcı tapuyu vereceklerini söylüyorlar.
Av.Mehmet Emin Taslak tercih sizin. ben cevap verirken 100 de 1 zayıf ihtimalde olsa onu göz önüne alırım.
Serdar06 Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz gibi mutlaka bir risk var, bende bu riski azaltmak için neler yapabilirim onu araştırıyorum. Ama ne yaparsanız yapın iş bir noktadan sonra firmaya güvenme noktasına geliyor. Tekrar teşekkürler, hoşçakalın.
Serdar06 Tekrar merhaba, Bu konuda bize yol gösterecek, gerekirse araştırma yapabilecek (belediye, tapu, şirket geçmişi vs.. gibi konularda) ve bu tip konularda deneyimli profesyonel destek verebilecek Ankara'da bir avukat önerisinde bulunabilir miniz? Malumunuz her ne kadar bilgi edinme yasası olsada neyi nasıl araştıracağımızı bilmediğimizden bu bilgilere ulaşmak kolay olmuyor. Tekrar teşekkürler.
Av.Esin Kılıç Erdoğan Sayın Serdar06, Hem Avukatlık Yasası hem de site kurallarımıza aykırı olduğu için bir avukat önermemiz mümkün değildir. ankarabarosu.org.tr adresinden, Ankara'daki tüm avukatlara ulaşabilirsiniz.
Serdar06 Teşekkürler Esin Hn.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • this content 
  • 02.04.2026 04:37
  • [Bolge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi karari] Îôèöèàëüíîå çåğêàëî Êğàêåí äëÿ ïîñòîÿííîé ğàáîòû 
  • 02.04.2026 02:49
  • [Velayet hakkı] Êğàêåí âõîä Êğàêåí ñîâåòóş âñåãäà ïğîâåğÿòü ñâåæèå ññûëêè 
  • 02.04.2026 02:48
  • ññûëêà íà ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 19:01
  • [Kredi notu] ïîñåòèòü âåá-ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 18:47


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 02/04/2026 17:40:19