Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Demokrasi bu değildir !
afyon03 Demokrasi aşağıda yazılan gibi olmadığını bilerek, yaşadığımız bu !!!! Demokrasi !!!!!! Demokrasi, hırsızların haklı olduğu yönetim Demokrasi, kendini dahi yönetemeyenlerin halkı yönetmesi, Demokrasi, haklıların haksız olduğu yönetim, Demokrasi, serbest düşünce diyerek başkalarını tahrik etme Demokrasi, halkı rahat kandıranların yönetimi Demokrasi, Vatanı bölmek için serbest düşünenlerin yönetimi Demokrasi, halkı rahat kışkırtan yönetim Demokrasi, katillerin serbest olduğu yönetim Demokrasi, Vatanın toprağını ve hazinelerini peşkeş çekme yönetimi Demokrasi, Vatanın bölünmesi uğruna İDAMın kaldırılması. Demokrasi, Kanunları kendi çıkarlarına yorumlama veya değiştirme. Gelecek nesillere Demokrasi diye bunlarımı göstereceğiz.
Emrah Yavuzcan Kemalist olabilirsiniz, milliyetçi olabilirsiniz, kominist olabilirsiniz, nazist olabilirsiniz... Kimin hangi düşüncede olduğunu bilemezsiniz... Demokrasi anlayışını anlatırken Atatürk'ün ilkelerinden yola çıkabilirsiniz. Fakat çoğu kez yapılan bir şey yaptığınız. Cümlenin içerisinde "Atatürk" adı geçer, zaten gerisi önemli değildir cümlenin... Eğer kullanmak istiyorsanız kullanın. Fakat kullanılması gereken yerde kullanın. Sadece Atatürkçüyüm demek yetmiyor sayın kalidor, uygulama önemlidir! Bunu söylemek de gereksizdir, başkasının bilmesine gerek yok ki?
kalidor Demokrasiyi temel bir anlamda tanımlayacak olursak; demokrasiye uygarlaşma sürecidir diyebiliriz.Tabi tanımlar genişletilebilir,daraltılabilr bu insanların evrene açılan şahsi pencerelerinin boyutuyla doğru orantılıdır. Lakin demokrasi nedir sorusunun asıl ve en nitelikli cevabı kanımca: BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'ÜN İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI KALMAKTIR...Demokrasi ne değildirin cevabıysa: Bu ilke ve inkilapları anlamama, dinlememe,kurgulamama gayreti içinde olmaktır.
Emrah Yavuzcan Demokrasi kavramı "demos" ve "kratos" köklerinden meydana gelmiştir. Bu şekli ile "halkın iktidarı" anlamına, başka bir ifadeyle "halkın kendi kendisini idare etmesi" anlamına gelir. Demokrasinin bir çok tarifi yapılabilir. Klasik demokrasi, batı demokrasisi, liberal demokrasi... En akılda kalan tanımla demokrasi, "demokrasi, halkın, halk için, halk tarafından yönetimidir." Sayın kalidor'un verdiği tanım, Atatürkçülük tanımıdır. Demokrasi evrensel bir kavramdır.
kalidor
quote:
Demokrasi kavramı "demos" ve "kratos" köklerinden meydana gelmiştir. Bu şekli ile "halkın iktidarı" anlamına, başka bir ifadeyle "halkın kendi kendisini idare etmesi" anlamına gelir. Demokrasinin bir çok tarifi yapılabilir. Klasik demokrasi, batı demokrasisi, liberal demokrasi... En akılda kalan tanımla demokrasi, "demokrasi, halkın, halk için, halk tarafından yönetimidir." Sayın kalidor'un verdiği tanım, Atatürkçülük tanımıdır. Demokrasi evrensel bir kavramdır.
Ekleyen: Emrah Yavuzcan - 12/06/2006 :  11:17:39
Sayın Yavuzcan bu konudada ısrarla saptırma eylemi içerisindesiniz.Sözlüğü açıp kelime anlamlarını araştırmayı bizde biliyoruz.Konuyu açan kişinin Demokrasi anlayışına karşı, kendince haklı bir hayıflanması var.Bende burada Atatürkçülüğün tanımını yapmadım zaten.Ben burada kendi demokrasi anlayışımı, dünyanın en onurlu ve en kudretli liderlerinden biri olan BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ilke ve inkilaplarını örnek göstererek yaptım.Sanırım sizin benim bu demokrasi anlayışımla bir sorununuz var galiba.Bu anlayış size dokunduysa özür dilerim.
Av.Abbas Bilgili Sayın afyon03; Daha önce bir başka forumda demokrasi hakkındaki düşüncelerinizi (aynı metni) okumuştuk ve orada da kısaca cevap vermeye çalışmış ve sizin demokrasiye alternatif bir görüşünüz varsa bu düşüncenizden insanlığı mahrum bırakmamanızı önermiştim. Siz hiç bir alternatif sunmadan sadece demokrasinin aksayan yönlerini ön plana çıkaran bir eleştiri ile kaldınız. Başka forumlarda da "vatan hainlerini asmalı vs." gibi görüşlerinizi de görünce aslında sizin demokrasiye alternatif diye sunabileceğiniz şeyin olsa olsa astığı astık, kestiği kestik totaliter bir yönetim şekli olması lazım gelir. Daha önce de belirttim; demokrasi "daha iyisi bulunamadığı için" (bulunabilenler içinde en iyisi olduğu için) uygulanan bir yönetim şeklidir. Elbette aksayan ve eleştirilmesi gereken bir çok yönü vardır. Siz mevcut demokrasimizi dahi geniş bularak daha da daraltılması (bazı kişilerin asılması, kesilmesi) gerektiği görüşündesiniz. Bense bu demokrasinin tam bir demokrasi olmadığı, özgürlüklerin daha geniş olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü genel kabul gören literatürde Türkiye tam demokrat değil yarı demokrat kabul edilmektedir. İnşallah tam demokrat da oluruz. Bugün çağdaş dünyada demokrasiye inanan insanlar; liberal demokrat, sosyal demokrat, muhafazakar demokrat gibi sıfatlarla tanımlanıyor. Bunlar birbirlerine benzerler ve sadece öncelikleri farklıdır. Örneğin; liberal demokratlar özgürlüğe, sosyal demokratlar eşitliğe, muhafazakarlar ise istikrara öncelik verirler. Ben şahsen liberal demokrat olarak özgürlüğe öncelik veririken; eşitlik ve istikararı ihmal edilmemesi gereken unsurlar olarak görürüm. Demokrasiden uzaklaştıkça otoriter rejimlere yaklaşılır. Bunun bir adım ötesi de totaliter yönetimler olan diktatörlüklerdir. Demokrasinin en büyük özelliği sadece çoğunluğun yönetimi ele geçirmesi değil, azınlığın da sorunlarını dile getirebilmesidir. Bu nedenle demokrasi, muhalefetin olduğu rejimdir. Demokrasinin olmadığı yerlerde muhalefete söz hakkı ve hatta hayat hakkı verilmez. Bunun için anti demokratik yönetimlerde muhalefet yer altına inmek zorunda kalır. Demokrasinin en güzel yanı da sizin gibi demokrasiyi eleştirenlere bu hakkın verilmesidir. Demokrasi olmasaydı siz bu düşüncelerinizi dile getiremezdiniz. Onun için demokrasinin kıymetini bilin ve daha fazla demokrasi diye dua edin. Selam ve saygılar.
afyon03 Sayın Av.Abbas Bilgili , Bende demokrasinin böyle olmadığını biliyorum. Fakat yaşadığımız olaylar, demokrasi beşiği olarak gösterilen ülkeler de dahi sizin söylediğiniz şekilde tam demokrasi uygulanmıyor. Benim anladığım demokraside hürriyetler o kadar geniş olmamalı, hürriyet var fakat, şahsa, topluma, devlete, Millete zarar olduğu anda o hürriyet biter. Siz şimdi bu kısıtlamadır diyeceksiniz. Hiç kimse bir başkalarını rahatsız etmeye, gasp etmeye, öldürmeye, tahrik etmeye, daha doğrusu hangi konuda olursa olsun zarar vermeye hakkı yoktur. Benim dikkat çektiğim konular bunlar. Ben kendim biraz katı düşünceye sahibim, ancak kimseye hakaret etme ve zarar verme hakkını kendimde görmüyorum. Türkiye'de ve dünyada yaşanan olaylara karşı duyarsız kalamıyorum. Demokrasinin dünyanın en güzel yönetim şekli olduğunu hiç bir zaman inkar etmedim. Devamlı olumsuz görüşlerim olduğu doğrudur. Bu benim kendi güzelliklerim olarak görüyorum. Sizler avukat olarak hayatta yaşananların içinde olarak benden daha iyi biliyorsunuz. Sizler hayatı daha iyi olarak görüyorsunuz. Selam ve saygılar.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:09:37