Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Emlakçının ev satışı olmadan işlem bedeli istemesi
aduman34 herkese merhaba, bana bu konuda yardimci olursanız cok sevinirim.Evimi 2 ay önce bir emlakcıya verdim.Bu emalkcı türkiyede pek cok subesi olan ,bayilik sistemi ile calısan bir emlakcı.Ancak tüm bu sürede emlakcı ne yazıkki beim zorlamam ile gaztede ilan cıktı ve su ana kadar yalnızca 2 kişiyi eve bakmaya getirdi.Bu kişilerle de istedigimiz rakamdan oldukca altında bir fiyatla pazarlık yaptılar,sonuc olarak evimiz satılmadı.Emlakcıyla bir kaç gün önceki konuşmamızda,mevcut durumlar sonucunda faizlerin artışı,döviz kuru.v.b.evi su an icin satmak istemediğimi söyledim,ve afişisini indirdik,bu konuşma esnasında bana hiç tamam dediler.Zaten bu durumu ilk olarak sözleşme yaparken de konuşmuştuk ama sözleşmeye yazmamıştık.Ancak dün emlakcı beni arayıp ,afişleri indirdiğimden ve evi satmak istemediğimden dolayı (sözleşmenin bitmesine su an icin 30 gün var)yasal yoldan işlem bedelini benden alacaklarını söyledi.Bende satabiliyorlarsa satmalarını söyledim ve sözleşme bitene kadar bekleyeceğimi söyledim.Afişi tekrar cama astım.Su an için benden böyle bir bedel isteme hakları var mı bu kişilerin ?Yardımcı olursanız sevinirim.
Av.Mehmet Emin Taslak sözleşme yapmışsanız ve sözleşmede süre verilmişse ,buna uymamanın da cezası sözleşmede düzenlenmişse siz den bu cezayı alırlar.bu nedenle süre bitimine kadar bekleyin.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:04:03