Bosanma arzusu |
Gürkan1974 |
HERKEZE IYI AKSAMLAR,
ESIMDEN BOSANMAK ISTIYORUM VE BUNUN ICIN BIR KAC SORUM VAR.
8 SENELIK EVLIGIM VE BIR COCUGUMUZ VAR 6 YASINDA.
ALMANYADA YASADIGMIZ ICIN,ALMANYADA MI VEYA TÜRKIYEDE MI DAVA ACMAM LAGZIM.ESIM BENDEN BOSANMAK ISTEMESE BU DAVA RED EDILEBILINIR MI,ALMANYADA KI GIBI TÜRK KANUNUNDA DA AYRILIK SENESI VAR MI.
ESIM ILE ANALSARAK AYRILIRSAK BERABER AYNI AVUKATI TUTABILIRMIYIM.
YARDIMLARINIZ ICIN SIMDIDEN SIZE COK TESEKÜR EDERIM
SAYGILARIMLA
|
Kaan V. |
İster Türkiye'de boşanma davası açıp sonra Almanya'da tanınması için dava açın isterseniz Almanya'da boşanın sonra Alman Mahkemesi kararının Türkiye'de tanınması için dava açın.Hengisi sizin lehinize olursa (muhakkak bir avukata danışın)
Eşiniz boşanmak istemezse, sizde ileri sürdüğünüz hususları ispat edemezseniz davanızın reddine karar verilebilir. Red kararının kesinleşmesinden itibaren 3 sene geçtikten sonra isteminiz üzerine doğrudan boşanmaya karar verilecektir (yani sözünü ettiğiniz ayrılık senesinden kastınız bu ise 3 senedir ancak Alman hukukundaki düzenlemelerle Türk hukukundakiler ne kadar örtüyor bilemem).
Eşinizle anlaşarak boşanırsanız aynı avukata vekalet verebilirsiniz.
İlgili kanun maddesi
türk Medeni Kanunu
Madde 166 - Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya hükmolunur. Bu halde tarafların ikrarlarının hakimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
Bir avukatla görüşmeyi ihmal etmeyiniz. |
Gürkan1974 |
BILGILERINIZ ICIN COK TESEKÜR EDERIM.
BIR SORUM DAHA OLACAK BU KONUYLA ILGILI.
AYRILDIKTAN SONRA ESIMIN BANA KARSI OLAN TALIBLERINI YANI KENDISI ICIN VE COCUGUMUZ ICIN NAFAKA VB TAZMINAT DAVASI TÜRKIYE DE MI VEYA ALMANYADA MI ACILACAK.
YOGUN IS SAAT LERIMDEN DOLAYI YANI EVDE GÜNDE 14-15 SAAT OLMADIGMDAN ÖTERI GECE CALISTIGM ICIN VE ESIMLE SAADECE GÜNLÜK 30DAK. GÖRÜSMEMIZ EVLILIGIN TEMELINDEN SARSILMIS OLMASI HAKIM TARAFINDAN KABUL EDILIRMI.
COCUGMUN VEYALETI BU KONUDA ANNEYE VERILIR TAHMIN EDIYORUM AMA YINEDE ONU BANA HAFTA SONULARI GÖRME IZNI ALABILIRMIYIM.
YARDIMINIZA VE YOL GÖSTERMENIZE COK TESEKÜR EDERIM.
bU KONUYLA ILGILI EN KISA ZAMANDA BIR AVUKAT ILE GÖRÜSECEM.
SAYGILARIMLA
|
pöd |
Sayın Gürkan1974,
Eşiniz kendisi için yoksulluk nafakası ve eğer velayetini alırsa çocuğunuz için iştirak nafakası talep edebilir. Bu hususlar boşanmanın fer'i niteliğindedir. Yani boşanma davası ile birlikte talep edilir. Dolayısıyla boşanma davasının sürdüğü mahkemenin bulunduğu ülkede talep edilecektir.
Evlilik birliğinin temelinden sarsılması hususu yargıcın takdirindedir. Kesin olarak yargıç boşanmaya karar verir ya da vermez diyemeyiz.
Çocuğun velayeti muhtemeldir ki anneye verilir. Ancak çocuğunuz ile kişisel ilişki kurabilmeniz için gerekli düzenlemeyi boşanma yargıcı yapacaktır. Hiçbir neden göstermeden kişisel ilişki kurmayan bir karar veremez.
|
Gürkan1974 |
HERKESE IYI AKSAMLAR,
VERDIGINIZ BILGILER ICIN HEPINIZE COK TESEKÜR EDERIM.
BU KONU ILE ILGILI BU SENE TÜRKIYE YE GELDIGIM ZAMAN
BIR AVUKAT ILE GÖRÜSECEM.
BASARILI CALISMALAR DILLERIM
SAYGILARIMLA
|