timur38tr |
Ben İl Özel İdare Müdürü olarak halen bir ilde görev yapmaktayım.
04/03/2005 tarih ve 25745 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte 3360 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu Mülga olmuştur.
Mülga 3360 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 99.maddesinde; #8220;İl Özel İdare Müdürü, İl Özel İdaresinin Validen sonra en üst düzeyde yetkili ve görevli memuru olup,İl Özel İdaresi hizmetlerinin yürütülmesinden, Valiye karşı sorumludur.
İl Özel İdare Müdürünün görevleri şunlardır;
1- Özel İdare teşkilatını Vali adına yönetmek,
2- İlin yıllık programı,bütçe tasarısı ve kesin hesabını hazırlamak,
3- Mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak ve Vali tarafından verilecek diğer işleri yapmak#8221; Hükümlerine yer verilmiştir.
Yürürlükte olan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun İl Özel İdare Teşkilatı Başlıklı 35.maddesi ve Norm Kadro ve Personel İstihdamı başlıklı 36.maddesinde İl Özel İdare Müdürlüğüne yer verilmeyerek onun yerine Genel Sekreter ünvanı getirilmiştir.
5302 Sayılı Kanunda düzenlenen Genel Sekreterin görevleri ve atanması hususları ile İl Özel İdare Müdürünün görevleri atanması hususları birebir örtüşmektedir.
Ancak; Genel Sekreter Kadrosu Bakanlar Kurulu Kararı ile ihdas edildiğinde İdareye atanmam konusunda dilekçe vermeme rağmen Kurum dışından biri (Vali Yardımcısı)teklif edilerek İçişleri Bakanlığınca vekaleten atanmıştır.
Diğer illerde ise durum farklılık göstermektedir.
Örneğin 30#8217;a yakın ilde İl Özel İdare Müdürleri, Bazı illerde kurum dışından kamu görevlileri atanmıştır.
5302 Sayılı Kanun,Norm Kadro ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve diğer mevzuat göz önüne alınarak nasıl bir yol izlemem gerektiği hususlarında yardımcı olursanız minnettar kalırım.
|