 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
Evlilikte kazanılmış ortak mallar |
TULIP |
Merhaba ,
İki yıllık evliliğin ardından eşim ile boşanma kararı aldık . ve bir sene önce fiziksel olarak ayrıldık. o anki psikolojim ile hiçbir hak talep etmeyeceğimi söylemiştim fakat daha sonra bundan pişmanlık duydum ve evlilik süresinde almış olduğumuz aracın bende kalmasını talep ettim. Araç ruhsatı adıma aittir. Eşim kabul etmedi ve mahkemelik olduk Boşanma davamız hala sürmekte ve adıma kayıtlı araç kendisinde bulunuyor. aracın herhangi bir borcu bulunmuyor . fakat kazanılmış mal olarak görüldüğü için 300 ytl lik bir harç yatırılmalı dendi . yatırdık. geçen hafta bir duruşmamız daha oldu bu kez de araçla ilgili bir karar çıkmadı. trafikten kayıtları alınacak dendi. Bizim talebimiz ise en azından dava sonuçlanana kadar aracın trafikten çekilmesi veya ruhsat sahibi olan bana emanet edilmesiydi. Zira bir yıldır bende bulunmayan aracın sigortalarını ve hatta park cezalarını bile ödemekteyim.
eski eşim ve ben çalışmaktayız ve araç dışında ortak bir malımız yok. kendisi evlilikten zarar gördüğünü söyleyerek bana tazminat davası açtı ben ise bayan olduğum için asıl zarar gören benim diyerek karşı dava açtım. benim kusurlarımın oldğunu ispatlamak maksadı ile şahitler gösterdi ve evi terkettiğimi söyletti. ben ise karşı tanıklar çıkarma aşamasındayım.
yani boşanma davası gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı. bağların bir an evvel kopmasını istiyorum fakat araç konusu kafamı kurcalıyor. aracın bir senedir süren davalar boyunca hala bana teslim edilememesi normal midir? bu konuda ne yapmalıyım ?
lütfen beni yönlendirir misiniz ? zira bir avukatım var fakat kendisi bu konularda oldukça pasif kaldı hatta geçen hafta gerçekleşen ve benim tanıklarımı dinletmem gereken celsenin tarihini unutarak tanıklarımı dinlettiremeyecek kadar !
ilgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim .
not : boşanma davasını karşı taraf açtı , biz boşanmak istemedik. ama süreç boşanmayı kabul etmemize ama karşılığında en azından aracımızın teslimini talep etmemize kadar vardı..
boşanma konusu ise karşı taraf benim evimi sık sık terkettiğimi iddia etmekte .. asıl neden olan bizim karşı savunmamız ise ailesinin evimizde sürekli müdahalesi ve özel hayatımızı fazlasıyla irdelemesi ve bizi huzursuz etmesidir. eşimi benim önümde , beni onun önünde rencide etmesi ve birbirimize olan saygı ve güvenimizin sarsılmasına neden olmalarıdır ..
|
Oğuz Özgüldür |
Eşinizin açtığın boşanma davası Terk hususuna göre açılmışsa, size hakimin bir ihtar göndermesi gerekirdi. Sizin iddia ettikleriniz ise evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması ve ortak hayatın bu sebeple çekilmez hale gelmiş olması.
Araba edinilmiş mal ise, sizin üstünüze kayıtlı olması çok da birşeyi değiştirmez. Keza evliliğiniz resmen sonlanana kadar, üçüncü kişilere karşı arabanın her türlü borcunu ödemekle mükellefsiniz. Ancak ödedikten sonra mahkemeden bunların denkleştirilmesini talep edebilirsiniz. Arabanın zilyetliği ise ayrı bir husus, hakime durumu güzelce anlatmanız ve yeterince ikna edici olabilmeniz durumunda arabaya ihtiyati tedbir koydurabilirsiniz. Bu durumda hakim arabanın akıbetine karar verecektir.
Mahkemede tüm bu hususlar üzerinde en çok etkisi olan merci avukattır. Ne yazık ki avukatınızı ivedilikle azletmenizi ve yeni bir avukat edinmenizi önermek zorundayım.
Saygılar... |
Bugünün tarihi: 03/05/2025 13:46:38 |