 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
İhalenin feshi davası. |
gen-kar |
2005 yılı Nisan ayında şu an oturduğum evin karşı dairesi icra marifetiyle satıldı. İki daireyi birleştirmek amacıyla arttırmaya bende iştirak ettim ve evi o zamanki piyasa değerine çok yakın bir değer ile aldım. Arttırmaya benim dışında 4 kişi daha katıldı ve açılış rakamı çok yükseldi.
Ancak borçlu, tarafıma ihalenin feshi davası açtı. Dava halen devam etmekte. İcra dosyasında eksik olmadığından iddianamesinde diğer ihaleye girenleri tehdit ettiğimi iddia etmiş. Şahitler göstermiş. Dava süresince şahitlere bir türlü ulaşılamadı. İki defa avukat değiştirdi vs. Yani davayı uzatmaya çalışıyor çünkü evin içindeki kiracıdan kiraları alıyor.
1) Davayı kazandığım taktirde bana dava açana iftira attığı için karşı dava açabilir miyim? Açıp kazanırsam cezası ne olur?,
2) Davayı kazandığım taktirde içindeki kiracıdan kiraları talep edebilir miyim?
Bu konuda avukatlar değişik yorumlar yaptılar. Sizin yorumlarınızı da dinlemek istedim.
Ayrıca icra vasıtası ile yer alıp bu durumlara düşmek insanın zoruna gidiyor böyle bir dava olduğunu bilsem arttırmaya girmezdim. Evi de piyasa değerine çok yakın değerde almıştım, belki emlakçılardan daha hesaplı daire bulabilirdim. Yüksek meblağda bir param şu an bağlandı.
3)Şunu da sormak isterim. Şu an bağlı olan bu paramı teminat gösterip bankalardan kredi kullanabilir miyim? Hukuken bu mümkün müdür?
Yanıtlarsanız çok sevinirim. İyi geceler. |
Av.Mehmet Emin Taslak |
İftira
Madde 267- (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Hakaret
Madde 125- (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (#8230;) (1) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
Şikayet konusu olabilecek suçlar yukarıda belirtilmiştir.
siz keşke bir tedbir isteyerek kiracının kira paralarını depo etmesini isteseydiniz.çünkü anlattıklarınıza göre vatandaş kiraları almak amacıyla böyle bir işe girmiş.
kiracıdan kirayı istemeniz için ihalenin kesinleşip tapunun sizin üzerinize geçmesi gerekir.aslında ihale tarihi ile tapu size geçmiştir fakat dava söz konusu olduğundan bu mesele ortadan kalktıktan sonra kiracıdan kiraları alabilecekiniz.
benim kanımca davayı kazandığınızda kötüniyetli davacıdan sebebsiz olarak zenginleştiği ve sizin kiralarınızı aldığı içinde dava açma söz konusu olabilir.
kanımca para devletin parası olduğundan çünkü sizden çıkmış ve devletin belirlediği hesaba girdiğinden kredi için konu olamaz.
sizin yapacağınız bir tedbir kararı ile kira paralarının depo emrine yatırılması olmalıydı |
gen-kar |
Cevabınız için teşekkürler.
"Para devletin parası" demişsiniz. Ben bu arttırmaya taşınmazı satın almak iradesi ile girmiştim. Bu dava açılmasaydı daire benim olacaktı dairemi teminat gösterip kredi çekebilecektim.
Davanın açılması paranın devletin olması anlamına mı geliyor? Bu hususu tam anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.
Ayrıca bu daireyi almaktan vazgeçip paramı geri alabilir miyim? Şu an tek istediğim paramı veya daireyi almak. Dava daha da uzayacağı için " İhalenin feshedilmesini kabul ediyorum" dersem dava düşer mi?
Böyle bir alternatifim var mı?
Teşekkürler. |
Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:10 |