Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Belgesiz alacak.
gen-kar 2005 yılı Eylül ayında bir arkadaşıma elden 5.000-YTL. borç verdim. Karşılığında senet vb. belge imzalatmadım.Arkadaşım aldığı para ile kendi ve şirketi adına belirli harcamalar yaptı. Yaptığı harcamaları nerelere yaptığının tamamına yakınını bilmekteyim. Son iki aydır bu borç yüzünden aramızda şiddetli tartışmalar yaşandı bana borcunu ödemek yerine eline geçen paraları keyfi işlerine harcadı ve geçen hafta borcunu ödemeyeceğini söyledi. Bende kendisine ve şirketine 49 örnek göndermek sureti ile borcunu 2005 Ekim ayından itibaren faiziyle ödemesini belirten yazıyı gönderdim. 1) Borçlu kişi gönderdiğimiz tebligatı elden alır ve icra dosyasına "böyle bir borcum yoktur." şeklinde cevap verirse alacak davası açacağım; açacağım davada borçlunun o ay içinde benden aldığı 5.000-YTL yi nerelere harcadığını resmi belgelerle, harcamaları benden aldığı parayla yaptığını şahitlerle ispatlarsam açacağım alacak davasını kazanabilir miyim? 2) Borçlu kişi gönderdiğimiz tebligatı elden almazsa ve muhtara tebliğ edilir ise alacak kesinleşecek ben de bürosuna hacze gidip eşyalarını kaldıracağım. Bu durumda borçlu kişi sonradan borca itiraz edebilir mi? Eğer itiraz hakkı varsa bana karşı dava açabilir mi? 3) Bu sorum ceza hukukuyla ilgili olacak ancak bu borç yüzünden aramızda sert tartışmalar ve mesajlaşmalar yaşandı. Bu alacağı yasal yollardan alamazsam bu şahsı hırpalamayı düşünüyorum çünkü son dört aydır benimle dalga geçti. Böyle bir durumda ne kadar ceza alırım alacağımı alamamam hafifletici sebep olur mu? İyi geceler.
Av.Esin Kılıç Erdoğan Sayın gen-kar, karşı tarafın borca itiraz etmesi halinde itirazın iptali davası açacaksınız. Davanın ne şekilde sonuçlanacağı hakkında bir yorum yapılması mümkün değildir. Muhtara tebligat yapılması halinde dahi yasal itiraz süresi geçerlidir, bu süreyi -istisnai durumlar hariç- geçirmesi halinde itiraz yoluna başvuramaz. Sadece borçlu olmadığına dair ayrıca bir dava açabilir. Son sorunuza verebileceğim tek cevap, sukunetinizi korumanız ve ceza alacağınızı bile bile yasaya aykırı tutumlar içine girmemeniz gerektiğidir.
gen-kar BORÇLU SAHSI VE ŞİRKETİ ADINA BORCA İTİRAZ EDECEKTİR. ŞİRKETİNİN TEK İMZA YETKİLİSİ KENDİSİ ANCAK ŞİRKETİN %90 HİSSESİ BAŞKASINA AİT. AÇACAĞIM DAVADA ŞİRKETİN %90 HİSSESİNE SAHİP KİŞİYİ (İMZA YETKİSİ OLMAYAN KİŞİYİ) ŞAHİT OLARAK GÖSTERECEĞİM. BU KİŞİ ŞİRKET ADINA " BÖYLE BİR BORCUMUZ VARDIR" ŞEKLİNDE İFADE VERİRSE ŞİRKETTEN OLAN ALACAĞIM KESİNLEŞİR Mİ? TEŞEKKÜRLER.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:22:55