İşyerinde kavga çıkarmak |
nicknick |
Değerli Hukukçular,
Ben 2-3 hafta oncesine kadar Türkiye nin saygın bir grubunun teknoloji şirketinde çalışıyordum.Aşağda yazacağım, yaşamış olduğum tatsız bir olay neticesinde haksız yere işimi kaybettim.
Görevim gereği işyerinden gece 1 de çıktığım için işyeri servisini kullanmaktayım.Bir gün işyeri servisinde yasak olmasına rağmen, sigara içtiği için uyarmam nedeni ile şirketimin bağlı olduğu grubun farklı bir şirketinin personeli tarafından şahsıma fiziki darp uygulanarak tehditkar ifadelerle hakaret edilmiştir.Bu medeniyet dışı hareketlerin sahibi ilgili şahsa karşılık vermiş olsaydım, seyir halindeki servisin kaza yapma riski veya fiziki olarak kavga edeceğimiz için gayet üzücü sonuçlar ortaya çıkabilirdi.Bende bu olayı ertesi gün şirketimin insan kaynakları ve idari işler departmanlarına anlattım ve herkes bu olayda benim haklı olduğumu ve gerekli işlemleri başlatacaklarını söylediler.2-3 gün sonra serviste benimle kavga etmeye çalışan şahsın sadece uyarı aldığını öğrendiğim için onun çalıştığı şirkete olayı detaylı bir şekilde açıklayan ve sonucunda beni tehdit eden ve hakaret eden kişiyi işten çıkarmalarını istediğim bir mail gönderdim.Maili gönderdiğim ilgili şahsın şirketi ve benim çalıştığım şirket aynı gruba bağlı ve onlar müşterimiz konumunda.Şirketimin üst yönetimi gönderdiğim mail nedeni ile iş akdimi fesh ettiler(ihbar tazminatımı verdiler).
Şimdi ben, bu olayla ilgili olarak yasal bir süreç başlatıp hakkımı aramak istiyorum.Böyle bir durum mümkün müdür?Özellikle bana fiziki darpta bulunan ve hakaret eden kişiyi mahkemeye verebilir miyim?
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla |
kunanli |
6 aylık süresi içinde c.savcılığına darp ve tehdit nedeni yle şikayetçi olma hakkınız var...
iş akdinizin feshi hususunda çalıştığınız şirketin iş aktinizi fesih sebebine bakmak gerekir...kanaat ancak ondan sonra açıklanabilir... |
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Anlattığınız kadarıyla olay haklı fesih gerekçesi olamayacağı için şirkete karşı dava açabilirsiniz. Ancak Sayın Kunanlinin dediği gibi, akdinizin feshinde gösterdikleri gerekçe önem arz eder.
Şahsa karşı da dava açma hakkınız bulunmaktadır ancak olayı ancak tanıklar aracılığı ile kanıtlayabileceğiniz için, öncelikle olayı görenlerin tanıklık yapacağından emin olmanızı öneriyorum. (Tanıklık edebilecek olanların halen aynı işyerinde çalışmakta olduğunu göz önünde bulundurunuz.)
|