 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
Benimle aldatti, ceza alir miyim? |
juke |
Merhabalar,
4 yildan beri birlikte oldugum, saygi duydugum ve deger verdigim bir bayan arkadasim evliydi ancak resmi olmamakla birlikte tamamen dunyalarini ayirmislardi.Ancak biz gizli olarak gorusuyorduk.Su an rsemi olarak ayrilma karari aldilar.Ancak su an birlikte oldugum bayanin resmi esi gizli bir birlktelikten huylandi.
Bir konuda yardiminizi istiyorum, kendimi cok caresiz hissediyorum.Bu bosanmada adam esinin telefon gorusmelerin ve mesajlarin gecmis kayitlarini isteyebilir mi?Bu durumda bosanma durumu nasil bir akibet izler.(Davayi acan benim birlikte oldugum bayan).
Bu dava ben ne gibi zararlar gorebilirim? Hapis vs..? Benim adli sicil kayitlarima bu durum islenir mi?
Olasi bir kargasada can guvenligimin olmayacagi korkusu ile mahkemeye dahi gidemeyecegimi dusundukte kendimi cok buyuk bir bunalimda, cikmazda hissediyorum.
Olasi senaryolar hakkinda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Yardimlarinizi bekliyorum..
Kendimi cok caresiz hissediyorum.. |
Oğuz Özgüldür |
Sn. Juke,
Öncelikle panik yapmamanızı tavsiye edebilirim ve baştan belirteyim ben 1. sınıf öğrencisiyim sorunuza bir süredir yanıt gelmemesi üzerine yazıyorum. Yanlış bir nokta olursa avukatlarımız düzeltecektir.
Birlikte olduğunuz bayan, mahkeme karşısında aldatmadan ötürü kusurlu taraf olacak ve kendi alacak haklarını sıkıntıya düşürecektir. Arkadaşınızın eşi, pek tabi kayıtların incelenmesini talep edebilir ama bu konuda son söz hakimindir. Hakim kayıtların incelenmesi nihayetinde aldatmaya kanaat getirirse, evlilik birliğinin sadakat ilkesine aykırılıktan boşanmaya hükmedebilir ve kusurlu tarafın bu bayan olması nedeniyle de onu nafaka ve bazı edinilmiş mallardan men edebilir. Bu konuda takdir hakimindir.
Özellikle panik yaptığınız meselede eksik bilgiler var. Siz de evli misiniz? Bu sorunun yanıtına göre sizin durumunuz da değişecektir. Ancak eğer siz bekarsanız, bekarlığınız süresince başka biriyle yaşadığınız ilişkilerin herhangi bir yaptırıma tabi tutulması pek akla yatkın gelmiyor. Lakin en üstte de yazdığım gibi, buradaki usulü tam bilmediğimden bayanın evli olduğunu bilmenizin bir sıkıntı yaratabileceği konusunda da net bir şey söyleyemiyorum. Burada sadece tahmin ve akıl yürütmeyi uyguluyorum.
Son olarak bilginize sunalım, hakkınızda bir dava açılması ve hüküm giymeniz durumunda her koşulda sicil kaydınıza işlenecektir.
Saygılar... |
Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:03:49 |