4077 ve 4822 sayılı kanuna istinaden... |
general |
Ben Ariston'dan termosifon aldım ve servisi yanlış montajdan dolayı malıma zarar verdi. Olay 13.02.2006 günü meydana geldi ve aynı gün olayı Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdim. Yaralı ve Ölümlü kaza olmadığı için dava düştü. Aynı gün ve bugüne kadar Ariston Genel Müdürlüğü başta olmak üzere defalarca termosifonun değiştirilmesi gerektiğini belirttim. Fakat olay savcılığa intikal etmiş olmasındanmıdır bilinmez hala servisten gelen olmadı ve termosifonu değiştirmediler. Ancak bunu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na bildirdim ve Başkanlığı'ın hükmü ile 4077 Sayılı Yasanın 4822 Sayıl Yasa ile değişik 4/A maddesi hükmünde belirtilen ayıplı hizmet tanımına uygun olduğundan (700 YTL'lik zarar) talebimin kabulüne ve belirtmiş olduğu zararın şikayetçiye iadesine karar verdi.
Konuyu özet olarak anlattım. Fakat Hakem Heyeti Başkanlığı'nın Şikayet Edilenin Savunmasında özetle: benim hakaret ettiğimi belirtiyor ve ancak özür dilemem halinde gerekli servisi evime gönderebileceğini açıkça belirtiyor, aksi halde parçayı değiştirmeyeceğini söylüyor.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'nın Bilirkişi Raporunda zararın 1500 YTL olduğunu belirtiyor.
Benim bilmek istediğim ben hükme bağlanan 700 YTL'yi avukat aracılığı ile veya noter aracılığı ile alabilirmiyim? Yoksa 15 günlük süreyi beklemekle daha akıllıca mı davranmış olurum? Tazminat davası açmak için nasıl bir yol izlemeliyim ve Bodrum'da bu konuda deneyimli bildiğiniz avukat var mı? Şikayet Edilenin Savunmasındaki metinde geçenler suç sayılmaz mı, bu konuyu nereye taşıyabilirim? Ruhsatının iptalini hangi yollarla isteyebilirim? 3 aydan fazla bir süredir olayın meydana geldiği gün bildirmeme rağmen hala servisten gelen olmadı, bunun için nereye müracat edebilirim?
Sorularım biraz fazla oldu bunun için şimdiden affınıza sığınıyorum ama bana cevap verirseniz sevinirim. Eğer kanunlar varsa bizim için var, uygulatmak ve uygulamak bizim en doğal hakkımızsa bunu en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Saygılar... |
karakolal |
Değeri 726 milyon liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği kararlar tarafları bağlar. Bu kararlar İcra ve İflas Kanununun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı onbeş gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. İtiraz, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak, talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir. Tüketici sorunları hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.
|
general |
Bugün bana Cumhuriye Savcılığı'ndan takipsizlik kararı verildiğine dair tebligat ulaştı. Savcılığın kararına göre mala zarar verme suçunun ve kasten zarar vermenin oluşmadığı hükmüne varılmış, 15 günlük yasal süreç içersinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebileceğim belirtiliyor. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etmem halinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ayrıca tazminat davası açabilir miyim? |
general |
quote:Benim bilmek istediğim ben hükme bağlanan 700 YTL'yi avukat aracılığı ile veya noter aracılığı ile alabilirmiyim? Yoksa 15 günlük süreyi beklemekle daha akıllıca mı davranmış olurum? Tazminat davası açmak için nasıl bir yol izlemeliyim ve Bodrum'da bu konuda deneyimli bildiğiniz avukat var mı?
Bunların cevabını verdiğiniz için teşekkürler...
Ekleyen: karakolal - 17/05/2006 : 13:24:37
|
Yukarıda belirtmiş olduğum:
Şikayet Edilenin Savunmasındaki metinde geçenler suç sayılmaz mı, bu konuyu nereye taşıyabilirim? Ruhsatının iptalini hangi yollarla isteyebilirim? 3 aydan fazla bir süredir olayın meydana geldiği gün bildirmeme rağmen hala servisten gelen olmadı, bunun için nereye müracat edebilirim? Savcılığın verdiği takipsizlik kararını Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşımam halinde ayrıca Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açabilir miyim?
sorularımda da beni bilgilendirirseniz sevinirim. |
karakolal |
ceza davası yoluna girmeye gerek yok.savsılık kararı doğrudur.siz elinizde ki tüketici hakem heyeti kararını icraya verin. ve takip yapın.
fazlaya dair zararınız varsa sulh mahkemesinde dava açabilirsiniz.
sanayi ve ticaret bakanlığına şikayette bulunabilirsiniz. |