Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Babamın kiraya verdiği evinde oturmak istiyorum
yildizli5 Merhaba, Bir süre önce işsiz kaldım ve masraflarımı azaltmak için şu anda kirada oturduğum evden çıkmak, babamın kiraya verdiği evinde oturmak istiyorum. Babam kiracısına bundan 3 ay önce sözlü olarak talebimizi iletti. 5 Haziran'da da kira kontratı sona eriyor. Kiracı son haftalarda talebimizi hatırlattıkça hırçınlaşmaya başladı ve "ev bulmama yardımcı olun da çıkayım" şeklinde tavır almaya başladı. Forumda bu konuyla ilgili mesajları okudum. Anladığım kadarıyla kontrat bitim tarihi olan 5 Haziran'dan itibaren 30 gün içinde tahliye davası açmamız gerekiyor; tabii kendisi çıkmazsa. Forum mesajlarından birisinde "kiracısını evinden çocuğunu oturtmak bahanesiyle tahliye ettirmek isteyen ev sahibinin yakınlarda başka bir evinin olması, tahliye davasını ev sahibi aleyhine sonuçlandırabilir" anlamına gelecek bir beyan gördüm. Babamın ve ailemin diğer bireylerinin iki sokak üstte oturduğu bir evi var. Ama benim babamlarla birlikte oturmak şeklinde bir tercihim yok. Ayrı bir evde oturmak istiyorum. (Bu arada bekarım.) Bu şartlarda tahliye davası açarsak kiracımızı tahliye ettirmemiz olasılığı düşük müdür? Bir de: tahliye davası öncesi noter kanalıyla ihtar çekmemiz gerekiyor mu? Gerekiyorsa bu ihtarın da kontrat bitim tarihiyle olan bağı nedir? Yani kontrat bitiminden önce mi çekmeliyiz? Bu ihtarnamenin metnini benim durumumu içerecek şekilde noterlikte oluşturmamız mümkün mü yoksa bir avukattan mı yardım almalıyız? Teşekkürler.
karakolal kira dönemi bitmeden önce 1 ay gibi ihtiyacım var kardeşim çık.şeklinde bir ihtarname yollamak kanuni zorunluluk olmasa da yollanması gerekir.kiracı bundan sonra ki aşamada kira döneminin bitmesi üzerine bir aylık bir sürede böylece davanın açılacağını bilecektir.belki dava açmadan kiracının çıkması söz konusu olup masraf çıkmayacaktır. nerden bakarsanız bakın ihtiyaç nedeniyle tahliye davaları en az 6-8 ay gibi sürer. anlaşabiliyorsanız anlaşın.
yildizli5 Cevabınız için teşekkür ederim. Ama aşağıda da tekrarladığım ilk sorum hakkında da görüşünüzü belirtirseniz sevinirim. Doğrusu dava sürecinde bu konudan dolayı şansımız çok az olacaksa bunu bilmek ve ona göre hareket etmek isteriz. Forum mesajlarından birisinde "kiracısını evinden çocuğunu oturtmak bahanesiyle tahliye ettirmek isteyen ev sahibinin yakınlarda başka bir evinin olması, tahliye davasını ev sahibi aleyhine sonuçlandırabilir" anlamına gelecek bir beyan gördüm. Babamın ve ailemin diğer bireylerinin iki sokak üstte oturduğu bir evi var. Ama benim babamlarla birlikte oturmak şeklinde bir tercihim yok. Ayrı bir evde oturmak istiyorum. (Bu arada bekarım.) Bu şartlarda tahliye davası açarsak kiracımızı tahliye ettirmemiz olasılığı düşük müdür?
karakolal sırf babnızın o mühitte evi olması ve orada oturması ,ihtiyaçınız nedeniyele tahliyeyei istemenizi engellemez.bu mahkemede tartışılacaktır. yaşın,mesleğin,nişanlılık durumun vesair nedenler hakimce taktir edilecektir.yani karşı taraf kardeşim bunların babasının da bu civarlarda evleri var ve yaşıda küçük ,sırf beni çıkartmak için bu oyuna giriyorlar savunmasında bulunabilir. sen ise artık kendi ayaklarımın üzerinde duracağını,kendi yolunu çizeceğini bunun için bu işe girdiğini,vesair tanıklarla durumu ispat edeceksin
yildizli5 Görüşleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Saygılar.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 11:14:47