ZeKVaN |
Biz bir iş kolunda ve kırsal alanda çalımak zorundayız ve müdürlüğümüzünde içinde bulunduğu bir sitede oturmaktayız. İşverenimiz bize servis düzenlemekte çalışma saatimiz vardiyalı personel için 3 lü vardiya sistemi olup 08:00/16:00/24:00 ayrıca sadece sabah 08:00 akşam 17:30 arası çalışan personelimizde mevcuttur.
İş yerimize hareket saati 07:30 olup 30 dk yolda geçmektedir ve yine dönüşte 30 dk olduğu için 1 saatimiz yolda geçmektedir. İş veren ve sendika bu konuda bir anlaşmaya varamadılar gözüküyor fakat aynı iş kolunda başka bir iş yerinde aynı şekilde ki 1 saatlik süre fazla çalışma süresinden sayılarak ücreti alınıyor.
Bizim bu yolda geçen süreyi fazla çalışma olarak almamız gerekiyormu.Yoksa sendika bağıtlayamadığı için mi alamıyoruz.Aynı sendikaya bağlı diğer iş yeri nasıl alabilmektedir.
İş kanununda 66/b bize ne kadar uygundur. |