Ortak ısıtma sistemi |
bezgin |
Kendime ait olan ve içinde oturduğum bir dairem var. Merkezi kömür sistemiyle ısıtılmakta olan binada gece 23.00 - 24.00 sularında kalorifer kapatılmakta ve sabah 07.00 - 08.00 gibi açılmaktadır. Ayrıca, gün içinde de hava durumuna ve yöneticinin kararına göre kaloriferler kapatılmaktadır. Benim dairem en giriş katta, ve altlarıda depo sığınak vs boş yerler. Isıtma yok.Dolayısıyla hiçbir zaman yeterli ısınmıyor. Özellikle soğuk havalarda yatak odam 16 - 17 derece. Dışarıdaki hava durumuna göre (örneğin dışarıdaki sıcaklık 10 derecenin altındaysa) kaloriferlerin devamlı yakılmasını nasıl sağlayabilirim? Ayrıca evimin hep 22 derece sıcaklıkta olmasını istemeye hakkım yok mu? Apartman idaresi bunu sağlayamıyorsa, kat kaloriferi sistemine geçmeyi istemeye hakkım var mı?Bulunduğum blok sisteme en uzak. Ara katlar ve kazan dairesine yakın yerler 23 derece civarı. Benim evim 19 u geçmiyor.Her yıl yönetimle sorun yaşıyorum. Aynı yakıt parasını ödüyorum aynı ısıyı isteme hakkım yokmudur? Bu konuda yaptırım gücüm nedir?
Teşekkür ederim
|
karakolal |
2normal kalorifer yandığı zaman 19 derece ,diğer daireler ise 23 derece peki yanmadığı zaman sizin ve diğer dairelerin karşılaştırması nedir. |
bezgin |
bugün itibarı ile kalorifer yanmıyor. Benim dairem 16 derece, ara katlar ve diğer blok daireleri 17-18 derece. Benim dairemin altı depo ve komple boş. batı + kuzey cephe |
karakolal |
yönetimin yapabileceği pek fazla birşey yok sizin hukuki olarak ta yapabileceğiniz fazla bir şey yok.kat kaloriferine geçme talebi kat malikleri kurulunca belli çoğunlukla alınan karar üzerine geçilebilecek bir durum.sizin yapabileceğiniz şey belki peteklerin büyüklüklerinin artırılması olabilir.
çünkü ısınamama durumunuzun kaynağı,evinizin doğal konumu bu nedenle ,kat maliklerinin bu durumda yapabileceği bir durum yok.
diğer maliklerinde böyle sorunları varsa onlarıda ikna ederek kat kalorifine geçme durumu olabilir. |