karakolal |
bağlı olduğunuz üniversite idaresi ile görüşüp durumu çözmeye çalışın.durumunuzu anlatın.sonrasında dilekçe ile başvurun.60 gün içinde cevap gelmezse idari dava açabilirsiniz.
2547 sayılı yükseköğretim kanunu
Cari Hizmet Maliyeti 1
Madde 46 - (Değişik: 19/11/1992 - 3843/16 md.)
Yükseköğretim kurumlarında cari hizmet ödenekleri, öğrenci başına olmak üzere belirlenir. Öğrenci başına düşen cari hizmet ödeneği, öğrenim dallarının nitelikleri ve süreleri ile yükseköğretim kurumlarının özellikleri göz önünde tutularak Yükseköğretim Kurulunca farklı miktarlarda tespit edilir. Bu miktarın her yıl Bakanlar Kurulunca belirlenecek kısmı Devletçe karşılanır ve öğrenci adına ilgili yükseköğretim kurumu bütçesine ödenek olarak kaydolunur. Geri kalın kısmı öğrenci tarafından ödenir. Devletçe karşılanacak kısım cari hizmet maliyetlerinin yarısından az olamaz.
Devlet ve öğrenci tarafından yapılacak ödemelerin miktar ve bölgelere göre oranları, yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak ücretlerin miktarı ile uygulamaya ilişkin esas ve usuller her yıl Bakanlar Kurulunca en geç Temmuz ayı içerisinde belirlenir.
Öğrenci tarafından ödenecek miktar, istekleri halinde ödeme güçlüğü olan öğrencilere Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca kredi olarak verilebilir. Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, 2 yıllık önlisans ve 4,5,6 aylık lisans öğreniminden bu süreler sonunda mezun olamayan öğrencilere Devlet katkısı ödenmesine devam olunur. Öğrenci katkısı birinci yıl için % 50, müteakip yıllar için % 100 fazlasıyla alınır. Lisans düzeyinde ikinci bir yükseköğretim yapan öğrenciler için öğrenci katkısı % 100 fazlasıyla alınır. Lisans düzeyinde ikinci bir yükseköğretim yapan öğrenciler için öğrenci katkısı % 100 fazlasıyla alınır.
Öğrenci katkısını ödemeyenlerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez.
18- HANGİ NEDENLERLE ÖĞRENCİNİN KAYDI SİLİNİR?
Yüksekokulumuz Öğrencilerinin yazılı olarak kayıtlarının silinmesini istemeleri dışında, aşağıda belirtilen hallerde Yüksekokul Yönetim Kurulları kararı ile öğrencinin üniversite ile ilişkisi kesilir.
a) Kanunun öngördüğü süreler içerisinde başarı sağlayamamak.
b) İlgili mevzuat hükümlerine göre üniversiteden çıkarma cezası almış olmak.
c) Mazeretsiz olarak süresi içerisinde iki defa üst üste katkı payını veya bahar yarıyılı kayıt yenileme süresinden itibaren bir ay içerisinde ikinci öğretim ücretini yatırmamış olmak.
d) Kanunla verilen sınırsız sınav hakkını üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç kullanmamış olmak.
e) İkinci Öğretim öğrencileri için bahar yarıyılında yapılacak kayıt yenileme süresini takip eden bir aylık süre içinde ikinci öğretim ücretini yatırmamış olmak.
Yukarıdaki şartlardan dolayı kaydı silinen öğrencinin öğrenci kimliğinin iadesi şartı ve noterden resmi vekalet vermeleri halinde lise diplomaları vekalet verdiği kişilere verilerek ilişiği kesilebilmektedir.
|