Üzerinde ev olan arsa ve imar |
meskigun1 |
Öncelikle iyi çalışmalar diliyor ve yardımlarınız konusunda şimdiden teşekkür ediyorum. Bizim, üzerinde 3 katlı 6 dairelik evimiz bulunan ve yeni imar geçen bir arsamız var. Bu evin yaklaşık 30 yıldır vergi kaydı bulunuyor. Şimdi bulunduğumuz yerden ( Ankara- Demetevler) imar geçti. Belediye yaptığı planda bizim de dahil olduğumuz toplam 1200 metrekarelik bir parsele bizi dahil etmis ve biz dahil 5 kişi bu parselde hak sahibi en büyük pay 450 metrekare ile yine bizim. Dolayısıyla üzerinde evimiz oluğu halde ve tüm belediye haklarından ve vergilendirilmelerine dahil olduğu halde biz ile diğer hissedarlar aynı konumda. Yani bizim yerimiz de arsa olarak değerlendiriliyor. Muhtemelen yakın zamanda diğer ortaklar haklı olarak buraya ev yapmak isteyecekler ayın parselde olduğumuz için de evimizin yıkılması gündeme gelecek. Bizim evimizin üzerinde bulunduğu arsa ayrı olarak tek parsel planlanabilir miydi? Askı süresi geçti hala itiraz hakkımız var mı? Bu aşamada belediye tekrar bizim evin bulunduğu yeri ayrı parsel yapabilir mi? Bizim haklarımız nelerdir. Öncelikle evimizi nasıl koruyabiliriz. Bilgi verirseniz sevinirim tesekkürler.
|
karakolal |
sizin binanız kaç metrekareye oturuyor.1200 metrekarede başka bina vesair
var mı ?
|
meskigun1 |
sayın karakolal; ilginize teşekkürler.
Bizim binamız 200 metrekareye oturuyor. 1293 metrekare içerisinde hemen yanımızda olan tek katlı 2 dairelik ve onun arkasında 2 katlı 2 dairelik binalar mevcut. bizim toplam arsa payımız 471 metrekare.
|
karakolal |
askı süresi 1 aydır bu süre geçtikten sonra itiraz edilemez.
imar planı sizin gayrimenkulünüz yönünden kesinleşir.bu plana karşı idari yargıda 60 gün içinde dava açabilirsiniz.
siz belediyeye bir dilekçe ile başvurarak ifraz işlemi yapılmasını ve parselin ortaklar arasında ,gayrimenkullerde dikkate alınarak ifraz yani yeni parsellere bölme işleminin yapılmasını isteyebilirsiniz.
yalnız bunun takdiri belediyeye aittir.eğer teknik imkanlar gereği bu ifraz yapılamıyorsa ,bunu zorlamanında alemi yoktur.siz yine belediyeye bu konu için başvurun.
teknik şartlar derken yol,cephe durumları ve binaların buna göre yerleri uygun değilse.yani ifraz sonucu binanın ve cephelerin uygun olup olmaması vesair teknik kapsam önemlidir.
bu şartlarda olmazsa ohalde
müşterek ortaklarınız olarak beraber bir çare düşüneceksiniz
yada imar planının kendi gayrimenkulunüz açısından iptali için idari bir dava açacaksınız. |