Kiracım boşanıyor ve ben evi boşaltmalarını... |
zafergur |
Merhaba,
Kiracım eşinden boşanıyor. Şu anda evde eşi kalıyor ve kontratımız 01/06/2006 tarihinde bitiyor. Kendisi ile görüştüm ve noterden tahliye belgesi çekeceğini ve kontratı fesh edeceğini söyledi. Fakat eşi boşanma davası bitene kadar evden çıkmayacağını söylüyor. Böyle bir hakkı var mı ?
Ben noterden 1 ay önce (yarın) ihtarname çekeceğim. Bu ihtarnameyi notere söylediğim zaman onlar içeriğini bilirler mi ? Yoksa forumda örnek ihtarname bulabilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
karakolal |
kiracı olarak karı koca oturmuşlar ,kiraları ödemede sorun yoksa daha da boşanmamışlarsa siz nasıl hangi gerekçeyle tahliye edeceksiniz.kira ödemede sorun olursa o zaman harekete geçebilirsiniz yada boşanma gerçekleştikten sonra veya gerçekleşmedende önce asıl kiracı evde artık bulunmuyorsa ,boşanacağı eşiyle yeni bir sözleşme yapabilirsiniz. |
zafergur |
Kiracım boşanmadan kontratı 1 ay öncesinden noter vasıtasıyla fesh ediyor ve bundan sonra hiçbir konuya karışmam diyor. Eşi ile beni karşı karşıya bırakıyor ve ben yeni kontrat yapmak istemiyorum. Evimde evli olmayan birisinin oturmasını istemiyorum ve eşinin de kirayı ödeyebileceğini sanmıyorum.
Bu durumda ne yapabilirim. |
karakolal |
yeni bilgiler geldi.boşanan kadın şu an itibariyle işgalci durumundadır.bu durum da siz ,boşandığı eşi sözleşmeyi feshettiği için.öncelikle noterden bir ihtarname yollayarak ,sözleşmenin feshedildiğini,işgalci konumunda olduğunu bu itibarla,taşınmazı tahliye etmesine yönelik bir ihtarname yollayacaksınız.bu ihtarnamede ayrıca işleyen kiraları da ecrimisil olarak isteyeceksiniz.10 günlük bir süre vereceksiniz.
olmazsa
ecrimisil ve müdahalenin menni yönünde sulh mahkemesine başvuracaksınız.
|
karakolal |
feshetsede kiralardan sorumludur kira dönemi sonuna kadar.öyle feshettim demekle olmaz.ev boşta olsa kira dönemi sonuna kadar kiraları ödemekle yükümlüdür.ki eşi oturmakta.
bu yönde yani kira alacağı yönünde fesheden eşe karşı da kira alacağı yönün de takip ve ya dava acabilirsiniz. |
Av.Ragıp Atay |
Sizin ya da eşinden boşanmak üzere olan kiracınızın tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh etmesi ile tahliye gerçekleşmez. Siz her ne kadar eşlerden biri ile sözleşme yapmışsanız da orası aile konutudur. Eşlerden herhangi birisi aile konutu şerhi koydurarak, evde oturmaya devam eder.
Bu tamamen çaresiz olduğunuz anlamına gelmez. Eğer tahliye koşulları varsa, tahliye edebilirsiniz. Tahliye koşulları, forumlarda yeteri kadar var. Temerrüt, iki haklı ihtar, ihtiyaç vs.
Eğer bu koşullar gerçekleşirse, evde kalan eş hakkında tahliye davası açabilirsiniz |
karakolal |
mk 254 ün son fıkrasında
şu düzenleme var hakim konutta kiracı sıfatı taşımayan eşin kalmasına karar verebilir.bu durumda,kiralayanın sözleşmeden doğan haklarını güvenceye almak için gerekli düzenleme yapılmasına iptal veya boşan ma kararıyla birlikte resen karar verir
şeklinde
benim kanımca burada öncelikle boşanma davasında böyle bir talep eşten gelmeli,yoksa hakim resen kiracı mısın yoksa ev sahibimisin
diye araştırma içinde olmaz.
böyle bir talepte bulun du diyelim.sözleşmenin tarafı olarak ,kadını sözleşmenin tarafı yaptı.ve bunu dava sonucunda yapacak.
kiralayan bundan önce harekete gecerse ,ve boşanma veya iptal kararı verilene kadar müdahalenin mennine yönelik karar alırsa bu durum da aile mahkemesi ne kararı alacak merak ediyorum.
bu maddenin uygulaması kanımca gayrimenkulün sahiplerinin boşanma davası taraflarına ait olması ile alakalı olarak uygulama bulabilir.yoksa hakimin böyle bir talep için zorunlu olarak karar vereceğine dair bir bir hüküm yok ''verebilir'' diyor madde
aile konutu serhi ise yine taşınmaz aile fertlerine aitse koyulacak bir şerhtir.
olayımızda ise kiracılık ilişkisi var.şerh sözkonusu olmaz. |