Mal beyanında bulunmama suçu ve Adli Sicil |
emusovi |
Mal beyanında bulunmamak suçundan alınan hapis cezası adli sicil kaydı doğurur mu? İşe girişlerde savcılıktan alınan adli sicil temiz kağıdı alınmasını engeller mi? 1 sene içinde aynı suçtan ceza alırsanız, eğer adli sicil kaydı doğuruyorsa, ömür boyu mu adli sicilinizde kalır yoksa son alınan cezadan 1 yıl sonra silinir mi? Teşekkürler.
|
mr.hukuk |
Adli sicile işlenmez.
|
emusovi |
Bu durumda işe girerken ve ya başka bir nedenle savcılıktan iyi hal ve ya temiz kağıdı ve ya adı her neyse o belgeyi almamı engellemez demek değil mi? ltf. yardım
|
OZKIVANC |
Sayın "emusovi",
Mal beyanında bulunmamak suçu, Adli Sicile işlenir. Sayın mr.hukuk size yanlış bilgi vermiş.
Ancak Adli Sicile işlenen bu kaydınız infaz edildiği veya ortadan kalktığı tarih üstünden 1 sene geçmesi durumunda, İcra Tetkik Mercii Hakimliğine müracaatınız üzerine Adli Sicilden silinme kararı alabilirsiniz.
Konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar bir yorumda bulunmaz iseler, bu sitelerde daha sağlıklı bilgilere ulaşılabilir.
Saygılarımla.
|
emusovi |
Arkadaşlar,
İki ayrı cevap alıyorum. Neyse işlendiği konusunda ikna oldum. Peki aynı suçtan 1 yıl içinde 2nci. kez ceza alırsak ömür boyu sicilimizde kalır mı? ya da ikinci alınan suçtan bir yıl sonra gene sildirebilir miyiz? Ayrıca adli sicilden silindilkten sonra alınancak temiz kağıdında herhangibir şekilde eskiden suç aldığımızı gösteren bir ibare olur mu?
Teşekkürler.
|