Bankaya müracatın yanıtsız kalması |
merterli25 |
Selam..Kredi kartı taksitlendirmesi için ilgili bankaya iadeli tahhütlü posta yolu ile müracatımı yaptım.(yaşadığım yerde bankanın şubesi yok)bir suretinide ilgili icra müdürlüğüne gönderdim.süre bitimine birkaç gün kalmasına rağmen bankadan herhangi bir yanıt gelmedi.süre bitiminde cevap gelmezse benim ne gibi haklarım var.Bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum..saygılar... |
realityx |
Sayın merterli25,
Yasa ile verilen 60 günlük süre başvuru süresidir. Anlaşma ve ödeme planının süre bitiminden sonra hazırlanması ve imzalanması doğaldır. Çünkü, örneğin 28.Nisan.2006 günü mesai bitimine yakın başvurunuzu yapmış olduğunuzu düşünsek; o yoğunlukta, birkaç dakika içinde ödeme planı hazırlayıp imzalanması zaten mümkün olamayacağına göre süre bitimi sonrasında yapılacağı muhakkak.
İcra takibine düşülmüş ise bankayı arayıp Vekillerinin telefonunu öğrenip oradan sormanız iyi olur. İcra takibine düşülmemiş ise bankadan telefonla bu işlere bakan birimi arayıp başvurunuzla ilgili ne gibi işlem yapıldığını hangi aşamada olduğunu öğrenmeniz gerekli. Tabiki dilekçenize hiçbir cevap alamaz iseniz ve en azından telefonla görüşmelerle de olumsuz cevap almanız halinde Tüketici Mahkemesine yasadan yararlanmak istediğinize dair başvurunuzu da ekleyerek dava açılması sözkonusudur.
Bu konularda daha detaylı inceleme ve tartışmalar için şu linkteki "Kredi kartı affı" forumuna bakmanız iyi olur. https://www.hukuki.net/showthread.php?10559
Saygılarımla. |
Av.Tayfun Eyilik |
telefon ile takip etseniz iyi olur
|
twigy3434 |
emin olmamakla birlikte,bildiğim kadarıyla eğer banka size geri dönmemişse,süre bitiminden önce hesaplamanızı yapıp,ilk taksitini bankaya kart numarası vererek yatırmak gerekiyor.sonra da galiba tuketici mahkemesine basvuruluyor.
https://www.tuketiciler.org/kredikarti/sessiz.php
buradan belki yardım alırsınız... |
realityx |
Bugün öğrendiğime göre; bir banka; başvuru süresinin son gününü (28.Nisan.2006 kabul ederek) aşmamak üzere ödeme planının da imzalanarak ilk taksidin kart numarası verilerek banka şubesine yatırılması şeklinde uygulama yapıyor,
Bir diğer banka ise; 1.mayıs.2006 (dahil) tarihine kadar başvuruları kabul ederek, Mayıs ayının ortasını geçmemek üzere ödeme planında ilk taksiti başlatıp, kart numarasıyla banka şubesine yatırılmasını istiyormuş.
Kart numarası verilerek ilk taksidin banka şubesine yatırılması mümkün olabilir tabi. Cevap gelmez ise ardındanda dava açılabilir sonuçta. Telefonla görüşmelerinizin sonucuna göre bir karar verebilirsiniz umarım.
|