Hukuki.NET


03/12/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Avukatlık stajı
GLÇN Herkese merhaba..Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Avukatlık Kanunu m.16'daki düzenleme m.3'ün a,b,f bentleri ile m.5'e atıf yaparak buradaki engelleri bulunmayanların staj başvurusu yapabileceğini söylüyor.Sigorta prodüktörlüğü m.5/d gereği avukatlıkla birleşmeyen işlerden olduğuna göre acaba staj başvurusu için bir engel midir?Yani staj devresinde de mi yapılmamalıdır? Yoksa m.5/1 ilk cümlede "avukatlık mesleğine kabul istemi reddolunur" denildiğine göre staj dönemi için değil sadece staj bitiminde yapılan avukatlık başvurusu için mi bir engel teşkil eder?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Ben 16. madde hükmünü şu şekilde yorumlamaktayım. Avukatlık stajı için başvuracak olanların öncelikle 3. maddenin a,b ve f bentlerindeki şartları haiz olmaları, bununla birlikte 5. maddede sayılan engel halleri bulunmaması gerekmektedir. Dolayısıyla 5. maddede belirtilen herhangi bir engelden dolayı staj başvurusu da kabul edilmeyecektir. Saygılarımla.
alisinkay Hatta bu engeller barolar birliğince o kadar ciddiye alınır ki, şu anda çalışmıyor olsanız bile çalışmadığınız ispatlamanız için devlet kurumlarını ve ankara'yı defalarca ziyaret etmeniz gerekebilir.
GLÇN Şu halde 4-5 ay sonra avukatlık stajı başlatmak isteyen birinin bu süre için sigorta prodüktörlüğü belgesi alıp staja başlarken de iptal ettirmesi(1 günde iptal edilebiliyormuş) boşuna TBB ile problem çıkması riskini almak olur öyle değil mi?
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Krediler] check this link right here now jaxx wallet download 
  • 02.12.2025 01:20
  • [Bankalar hukuku] Benim adıma izinsiz bakılan detaylı kredi risk raporu ve sonrasında boşanma. 
  • 01.12.2025 17:23
  • çalinan facebook hesabimda müstehcen görüntü paylaşimi 
  • 01.12.2025 16:22
  • [Miras Payları] vasiyetname hakk 
  • 28.11.2025 19:33
  • adli para cezası 
  • 26.11.2025 11:34


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/12/2025 03:59:23