Hukuki.NET


30/01/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Tahliye olmaz ise kira tesbit davası
Koreno Bir Apartmanda 15 Kat malikine ait dükkanları satın aldım. 2 Dükkanda Bir şahısın yığma eşyaları var. Depo olarak kullanıyor. Dükkanları alır almaz bir ay içerisinde boşaltması için ihtar çektim. Depo olarak kullanan kişi elinde 5 yıllık sözleşmesi olduğunu ve de sözleşme yenilenmediğnden otomatik olarak 1 yıl uzadığını söylüyor. Sözleşmeyi görmek istediğimi söylediğimde sözleşme Avukatımda sizlere göstermemin doğru olmadığını söyluyor dedi. Avukatına gidip eski sözleşmeyi görmek istediğimde de sözleşmeyi gösteremeyeceklerini söylediler. Önüme yeni anlaşma koydular. Arka dukkanlardan birine ücretsiz olmak kaydı eşyaları taşımak isteklerini ilettiler. Bende kabul ettim. Şahıs bu konu ile bir Kira fesih anlaşması düzenlemiş. Burada Bir ay içinde ondeki 2 dükkanı boşaltacağını ve de Kasım ayı içinde arka dükkanı tahliye edeceğini söylüyor. Kasım ayına kadar da paraları peşin aldığım sözleşmeye konmuş. Oysa bende ön iki dükkanın boşaltılmasını ve buna karşılık olarakta Arka dukkanın kasım ayına kadar onlara ücretsiz tahsis edildiğinin eklenmesini rica ettim. Almadığım bir ücreti almış olarak gösterilmesi beni rahatsız etti. Sahıs avukatıda bunun mümkün olmadığını söyledi. Buna göre bende imzalamak istemiyorum. Avukat ta ik protestodan sonra anca 6 ay sonra tahliye davası açabileceğimi söyledi. Bende zaman kaybetmek istemiyorum. Ön taraflar yaklaşık 1000 YTL kira getirebilecekken 50 YTL adresimize havale etmişler. Bizde bu ücreti almadık. Sözleşmede ne yazıyor bilmiyorum.Bir tek onlarda var ve de size gösterme zorunluluğumuz yok diyorlar. Bende hemen tahliye ettirmek istiyorum. Ya da kira tesbit davası açtırmak istiyorum. Karşı tarafın avukatı da tesbit davası yaptırabilmemin için sözleşme tarihinin dolması gerektiğini söylüyor. Ancak ondan sonra açabilirmişim. Dükkanların oturma ruhsatı yok. Çıkarmak için gittiğimde Belediye den kontrole geldiler ve de tadilat yapıldığını söylediler. Vitrin yerine duvar örülmüş. Eski duruma getirmem gerektiğini ifade ettiler. Dükkanların oturma ruhsatının olmaması, ruhsat çıkarmam için tadilat yapmam gerektiği onları tahliye ettirmem için bir sebeb olabilirmi? En kısa sürede tahliye, tahliye mümkün değilse kira arttrımını nasıl yaptırabilirim. sağlayabililirim.
Koreno Buna ek olarak önceden hazırlanmış bulunan ve de bana gösterilmek istenmeyen sözleşmenin geçerliliği varmıdır? Sözleşmede tüm kat maliklerinin imzası olması gerekiyormu? Yönetici kendi insiyatifi ile kiraya verebilirmi? Buradan hareketle sözleşmenin gecersiz olduğu ve de bana vermiş oldukları gecikme sebebi ile tazminat davası açabilirmiyim.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Ceza davaları] Akollü Araç Kullanmak Hk. 
  • 29.01.2026 09:12
  • [Mirasçılık] Hayatta olmayan dedenin mirasi 
  • 29.01.2026 08:19
  • Fazla çalışmada kıdem tazminatı alabilirmiyim 
  • 27.01.2026 20:29
  • [Ticaret kanunu] Yurt dışı chargeback gerekçesiyle POS feshi, BKM bildirimi ve şahsi hesaba bloke – banka kusuru var mı? Sonu Nasıl Biter 
  • 23.01.2026 23:47
  • Vasilik kararı olan babam benden ev satın alabilirmi 
  • 23.01.2026 07:07


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 30/01/2026 22:13:51