Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
7 Aylık evliyim boşanma davası
safranbolulu Evleneli henüz 7 ay oldu fakat inanılmaz derece de kötü bir evliliğimiz var. Kesinlikle anlaşamamaktayız. Sürekli olarak eşim ailesinin yanına gidiyor ve görüştürülmüyorum. 10 gündür yine ailesinin yanında canıma artık tak etti. Anlaşmaya dahi gelmiyorlar. Siz ne yaparsanız bizden de olumlu diyorlar. NAsıl bir an önce boşanabilirim. YArdımcı olun lütfen
safranbolulu Şimdi her normal insan düşüncesi gibi sizde bana yapmayın diyeceksiniz. Ne kadar olmuş daha düzelir diyeceksiniz. Ama tek taraflı birşey olmuyor. Konuşmanın ve paylaşmanın mümkünatı yok. Erkek olmama rağmen ben ne olacağını hayatının nasıl devam edeceğini düşündüğüm halde onun umrunda bile değil. Çıkmazdayım ne kadar sevsemde o beni sevmediği belli ne olur çok kötü bunalımdayım.
safranbolulu Şu an bile elimde telefon onu arıyorum ama malesef açmıyor dahi ulaşamıyorum. Bir evliliği bitirmek bu kadar kolay olmamalı bence ama malesef bitmesi gerektiği de açıkça gözüküyor. Benim sizden yardım istememin sebebi bir an önce nasıl boşanabilirim nasıl dava açabilirim zaten bir bayan olarak yükümlülüklerini yerine getirmiyor babası geldi ve bütün eşyalarını alarak evden ayrıldı.
yeliz.d IV. Terk MADDE 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır. Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz. Ayrıca belirtmek isterim ki boşanma davasına ortak hayatın yeniden kurulması mümkünse hakim ayrılığa da karr verebilir.Bu hakimin takdirindeki bir durumdur. Bir avukattan yardım almanızı öneririm.Eğer davayı kendiniz açacaksanız, dilekçenizi yazıp gerekli masrafları da vererek davanızı açabilirsiniz.
safranbolulu teşekkür ederim alaknıza. 1 seneden az evli olmam durumda bir değişiklik yapabilirmi? dava açısından
yeliz.d Eğer boşanma davanızın dayanağını evlilik birliğinin temelinden sarsılması olgusuna dayandırırsanız evliliğinizin 1 yıldan az sürmüş olması sorun yaratacaktır.Çünkü bu durumda kanunun lafzından da anlaşılacağı üzere evlilik birliğinin en az 1 yıl sürmüş olması gerekliliği aranmaktadır. Fakat anlattığınız kadarıyla sizin durumunuzda terk nedeniyle açılacak br boşanma davası söz konusudur.Ve bu nedenle 1 yıl gibi bir süreç kanunda aranmamaktadır.Bir sorun olacağını düşünmüyorum.
safranbolulu Peki burda mahkeme kararıyla geri dön çağrısı yapıp 6 ay süreyle beklemem gerekirmi
yeliz.d Hakimin geri dön çağrısında bulunması sizin bir istemde bulunmanız halinde söz konusu olur. Fakat her halükarda açacağınız boşanma davası için eşinizin ortak konuta en az 6 aydır dönmemiş olması ve bu durumun devamı gerekmektedir.
safranbolulu ilginize teşekkür ederim. Beraber olarak anlaşmalı mahkemeye gitmediğimiz takdirde ayrılmamız uzun zaman alacak anladığım kadarıyla. Bu prosedürün daha kısaltmanın bir yolu yokmu o zaman ben artık dayanamıyorum çok zor çünkü
yeliz.d Sayın safranbolulu mahkemelerdeki iş yoğunluğu göz önüne alındığında anlaşmalı boşanma dışında prosedürü kısaltabileceğiniz bir yol bulunmamakta.Tabi bu noktada şunu da belirtmek isterim ki bir avukattan yardım alarak davanızı yürütmeniz menfaatinize olacaktır.
safranbolulu ilginize çok teşekkür ederim... çok sağolun
Av.Dilek Kuzulu Yüksel
quote:
Eğer boşanma davanızın dayanağını evlilik birliğinin temelinden sarsılması olgusuna dayandırırsanız evliliğinizin 1 yıldan az sürmüş olması sorun yaratacaktır.Çünkü bu durumda kanunun lafzından da anlaşılacağı üzere evlilik birliğinin en az 1 yıl sürmüş olması gerekliliği aranmaktadır.
Sayın yeliz.d, Kanuna göre anlaşmalı boşanma için evliliğin en az 1 yılını doldurmuş olması şartı aranmaktadır, evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile boşanma davasında süre söz konusu değildir.
yeliz.d Sayın Dilek hanım, 166. maddenin 3. fıkrasının yorumunda hataya düşmüş olmam muhtemel; "Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış olur." cümlesi. Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür eder,m.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Asıl ben size anlayışınız için teşekkür ederim. (Böyle medeni tepkilerle çok nadir karşılaşıyoruz maalesef.) Saygılarımla.
safranbolulu bİR SORUM DAHA OLACAK YARDIM EDERSENİZ SEVİNRİM. EVLENMEDEN ÖNCE KENDİ ADIMA ALDIĞIM VE BABAMIN ADINA ALINAN BEYAZ EŞYA MOBİLYALAR VAR BUNLARIN MAL PAYLAŞIMI NASIL OLUYOR. BAZILARININ FATURALARI YOK SADECE KREDİ KARTI EKSTRELERİ VAR BUDA İSPAT OLARAK SAYILABİLİYORMU BABAMIN KREDİ KARTI ÜZERİNDEN CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM...
safranbolulu Eşimde çalışmakta boşanma davasını ilk ben açtığım taktirde nafaka verirmiyim.
safranbolulu çok acı bu soruyu sormak ama ne olur cevaplarsanız sevinirm avukat tutacak param olmadığı için sizlerden bu bilgileri almaya çalışıyorum. Eşimde çalışmakta boşanma davasını ilk ben açtığım taktirde nafaka verirmiyim.
safranbolulu Şimdi doğal olarak bana diyeceksiniz ki boşanma avukatı tutmak için param yok diyorsun nasıl eşin senden nafaka isteyebilir. Ben kısaca açıklayayım size aslında yüksek gelirle (türkiye şartlarında) bir özel sektörde çalışmaktayım fakat eşimin isteklerini karşılamak için çok lüks bir daireyi kiralamıştım, eşim evi terk etti ve bu evin giderlerine ev kirası telefon masrafları yakıt su elektrik gibi hiç bir şekilde yanaşmadı zaten bende teklif dahi etmedim. Bundan dolayı aldığım parayı direkt olarak kredi kartı ve bu masraflara veriyorum. Anlıyacağınızı umut ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
safranbolulu İnsan bu olaylara girince istemeyerekte olsa insanlıktan çıkıyor galiba sorduğum sorulara ben bile çok kötü bozuluyorum ve kızıyorum galiba da bu yüzden cevap vermiyorsunuz neyse yine de önce vermiş olduğunuz cevaplara çok teşekkür ederim.
yeliz.d Sayın Safranbolulu, sorularınızı bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle nafaka konusundaki sorunuza ilişkin olarak, davayı öncelikle kimin açmış olduğu hususu nafaka tayini bakımından önem arzetmemektedir.Bu konuda hakim, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafa geçimi için, diğer taraftan mali gücü oranında nafakaya hükmedebilir.Yani söz konusu husus, hakimin takdirine kalmış bir durumdur. Evlenmeden önce almış olduğunuz mallar sizin kendi kişisel mallarınızdır.Tabi bu durumu da sizin ispat etmeniz gerekecektir.Kredi kartı ekstrelerinin makbuz hükmünde olup olmadığına dair herhangi bir karar bulamadım.Ancak bu konuda şöyle bir yol gösterebilirim, tacirlerin belirli süre makbuzları saklama yükümlülüğü var.Aldığınız yerlerden makbuzları isteyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kolay gelsin..
safranbolulu Sayın Yeliz Hanım; İlginize çok teşekkür ederim. Çok sağolun gerçekten çok yardımcı oldunuz..
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:10:28