Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Hukuki Eğitim Amaçlı Çizgi Filmler...
alisinkay Hukuk eğitimi nasıl zevkli hale gelir ve nasıl kalıcı olur. Çocukluğumda hatırladığım bir çizgi film vardı.İnsan ücudunu öğretiyordu. Ak sakallı bir beyin vücudun içindeki askerler mikroplar... İnsan vücudunu ben oradan öğrendim.Her zaman ileriye gitmeliyiz ve hizmet sırası da bizde....Miras oranlarını gösteren bir çizgi filmle başlamak istiyorum.Flashla hazırlanan basit bir çizgi film olabilir. Yada oyun şeklinde olabilir.Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum. Hukuki Net forumları hukuk eğitimine ciddi katkılarda bulunuyor. Ancak bu sınırı biraz daha geliştirmeliyiz. Yerimizde saymak bize yakışmaz. Eğer hukuki netin misyonu sadece hukukçular arası iletişim ve soru soranlar için bir yol gösterme aracı olmaksa diyeceğim birşey yok. Misyon buysa bunu da değiştirmeliyiz. :) Önerisi ve yardımı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Örneğin Türk filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Hulusi Kentmen tipinde babacan bir hakim amca olabilir bu animasyonda. Yani karakterler ne kadar sevimli olursa çocukların o kadar ilgisini çeker ve böylelikle hukuk en azından yeni nesillere sevdirilebilir diye düşünüyorum.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Sayın alisinkay, Bu çizgi filmler çocuklara hitap edeceğinden bence sadece hakim, savcı, avukatın yargıdaki rolleri, adli personelin tanıtımı gibi basit konular olabilir. Bu bağlamda örneğin bir duruşma animasyonu hızarlanabilir. Mevzuata girmek, hukuk öğretmeye çalışmak sanırım ağır gelir çocuklarımıza. Teknik konudan çok fazla anlamam ama böylesine güzel bir amaç için yapabileceğim ne varsa yardıma hazırım.
alisinkay Sayın Dilek Kuzulu Yüksel, Aslında çizgi film oyundan daha basit.Sadece senaryo yeterli ancak bu senaryonun da hukuk gibi kapsamlı bir konuda kapsamlı olması gerekir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:16:57