Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
tıpta uzmanlık ve doktora eğitimi
gnome Gecen sene tıp fakültesinden mezun oldum ve hemen ardından bir vakıf üniversitesinde temel bilimler doktora eğitimine başladım. Vakıf üniversitesinde eğitim aldığım için ar.gör. kadrosuna sahip değilim fakat belli bir saat akedemik hizmet karşılığı burs alıyorum. Aynı zamanda yeni çıkan tıpta mecburi hizmet yasası dolayısıyla mecburi hizmete gitmem gerekiyor. Ve önümüzdeki hafta kuralar cekiliyor. Onceki yıllarda çıkan mecburi hizmet yasaların da doktora yapanların ve uzmanlık yapanların mecburi hizmetlerinin ertelenmesi ile ilgili bir madde varken bu sene cikan yasada bir cok eksiklikle beraber bu konuda da bir madde yok. Yani ertelenmesi mümkün değil. Mecburi hizmete gitmeyenelere ise Tıp diploamaları verilmeyecek. Kanunun amaci tıp doktorlarının mecburi hizmet yapmadan baska bir kurumda (ozel sektorde) hekimlik yapmalarını engellemek. Ben ise hekimlik yapmiyorum ve ileride yapmayi dusunmuyorum. Tıp alanının, sanatsal yönü olan hekimlik mesleği yerine bilimsel yönü olan araştırmacılığı sectim. Sağlık bakanlığına bu konuda verdigim dilekceyede bu hafta sonuna kadar red cevabı alacağım. Bu durumda idari mahkemeye atamamın ertelenmesi ve/veya diplomamin verilmesi için basvuruda bulunmayi düsünüyorum. mecburi hizmet 300-600 gün arasında olacakken, kanuni olarak sadece 2 dönem yani 1 sene kayıt dondurma hakkım var. Doktoraya kanun cikmadan once girdigim sinavlar sonucunda hak kazandim fakat kaydimi kanun ciktiktan sonra yaptim. Bu durumda bana (ve benim konumumda olan bir cok kisiye) tavsiye verebilirmisiniz? idari yargiya basvurmam sonucu alinacak kararin benim lehimde olmasi mumkun mu? hukuki sürecin sonuclanmasi ne kadar sürer. Boyle bir sürece gitmem icin neler yapmam gerekir.. gibi sorular kafamı karistiriyor. Tavsiyeleriniz olursa gercekten cok sevinirim.
ahaltuner Sayın gnome, Yazdığınıza göre,Sağlık Bakanlığına mecburi hizmetinizin doktora eğitimi süresince ertlenmesi amacıyla yazdığınız dilekçeye red cevabı almış veya almak üzere olmalısınız.Red ceavbını alırvalmaz bulunduğunuz yerin yetkili idare mahkemesine yürütmeyi durdurmalı bir dava açın.Sınavı bahsettiğiniz kanun çıkmadan önce kazanmış olmanız lehinize görülüyor. Saygılarımla..
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:34