Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
vergi kaydı hatası bağkurdan emekli olmama engel
yesilkalem Merhaba, Ben 1983 yılında bir kahvehane açmak için maliyeye başvurdum aynı gün bir vergi numarası aldım ve bağ-kura kaydımı yaptırdım. Fakat kahvehanenin okula çok yakın olması nedeniyle belediyeden ruhsat alamadım. Ancak bağkurla ilgili de herhangi bir işlem yaptırmadım. 1985 yılında ise bir işyeri açtım ve sonraki dönemlerde ise bağkur prim borçlarımı 1983 yılından kapsayan şekilde düzenli olarak ödedim. Bu yıl askerlik hizmetim ile birlikte sürem dolduğu için emekli olmak için müracaat ettim. Ancak kahvehane açmak için müracaat ettiğim ve bağkur sigortalılığım başladığı tarih olan 1983 ile esnaflığa başladığım 1985 yılları arasındaki prim ödediğim 1983-1985 yılları sigortalılık sürem olarak kabul edilmedi ve 2 yıl daha prim ödemem gerektiği söylendi. Ne yapmalıyım. cevabınız için şimdiden teşekkürler.
bkartal 83 YILINDA KAHVEHANE AÇMAK ÜZERE MALİYE YE KAYIT OLMUŞSUNUZ VERGİ DAİRESİNE HERHANGİ BİR ÖDEMEDE BULUNDUNUZ MU YAHUT VERGİ DAİRESİNE GİTTİĞİNİZDE KAYDINIZ O TARİHLER ARASINDA ÇIKIYOR MU YADA HERHANGİ BİR ESNAF ODASINA KAYDINIZ VARMI BUNU BİLDİRİRSENİZ SİZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAYIM REKLAMINIZI YAPMAK İÇİN YANLIŞ SİTEYİ SEÇMİŞSİNİZ. ETİK OLMAYAN BU DAVRANIŞINIZ SEBEBİYLE ÜYELİĞİNİZ ASKIYA ALINMIŞTIR Kaan V.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:19