Tebliğatı almamak için ikametgah oyunları hk. |
senerd |
Umarım yanlış foruma yazmıyorum.
Noter ve adli tebliğatlarıı almamak için sürekli ikametgah adresini değiştirip sonrasında muhtardan ikametgah nakil belgesini alıp hiçbir yere kaydını süresi içinde yaptırmayan bir borçlu için ne yapmak gerekir. |
Aslı Yurtlu |
Bu durumda ilanen tebligat yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü hiçbir yere kaydını yaptırmayan bir borçludan bahsediliyor.
İlanen tebligat:
Madde 28 Adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır.
Yukarıki maddeler mucibince tebligat yapılamıyan ve ikametgahı, meskeni veya iş yeri de bulunamıyan kimsenin adresi meçhul sayılır.
Adresin meçhul olması halinde keyfiyet tebliğ memuru tarafından mahalle veya köy muhtarına şerh verdirilmek suretiyle tesbit edilir.
(DEĞİŞİK FIKRA RGT: 27.03.2003 RG NO: 25061 Kanun No: 4829/9) (KOD 1)
Bununla beraber tebliği çıkaran merci, muhatabın adresini resmi veya hususi müessese ve dairelerden gerekli gördüklerine sorar ve zabıta vasıtasıyla tahkik ve tespit ettirir.
Yabancı memleketlerde oturanlara ilanen tebligat yapılmasını icabettiren ahvalde tebliği çıkaran merci, tebliğ olunacak evrak ile ilan suretlerini yabancı memlekette bulunan kimsenin malüm adresine ayrıca iadeli taahhütlü mektupla gönderir ve posta makbuzunu dosyasına koyar.
İlan şekli:
Madde 29 İlan suretiyle tebliğ, tebliği çıkartacak merciin mucip sebep beyaniyle vereceği karar üzerine aşağıdaki şekilde yapılır.
1. İlan alakalının ıttılaına en emin bir şekilde vasıl olacağı umulan ve varsa ayrıca tebliği çıkaran merciin bulunduğu yerde intişar eden birer gazetede yapılır.
2. Tebliğ olunacak evrak ve ilan sureti, tebliği çıkaran merciin herkesin kolayca görebileceği bir yerine de asılır.
(Değişik fıkra: 06/06/1985 - 3220/9 md.) Merci, icabına göre ikinci defa ilan yapılmasına karar verebilir. İki ilan arasındaki müddet bir haftadan aşağı olamaz. Gerekiyorsa ikinci ilan, yabancı memleket gazeteleriyle de yaptırılabilir.
İlanen tebligatta tebliğ tarihi:
Madde 31 (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/10 md.)
İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.
İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.
SAYGILARIMLA..
|
senerd |
Sayın Yurtlu,
Cevabınıza teşekkürler.
İlanen tebliğat sonrası mahkeme kararına itiraz mümkünmüdür?
Gecikmiş itiraz davası mümkünmüdür?
Farzedelim boçluya ait taşınmaz satıldı. Bu satışa yada davaya ne gibi itiraz yada başka usulleri olabilir? |
Aslı Yurtlu |
Sayın Senerd;
Affınıza sığınarak sorunuzu biraz daha açmanızı rica edeceğim.
İlanen tebligat sonrası mahkeme kararına itiraz mümkünmü demişsiniz. Anladığım kadarıyla bir ilamlı icra söz konusu. İlamlı icrada mahkeme kararına itiraz mümkün değil, sadece şikayet yoluna başvurulabilir. Bunun da 3 sebebi olabilir. Borç daha önce ödendiyse ya da ertelendiyse, veya borç zamanaşımına uğradıysa icranın geri bırakılması borçlu tarafından istenebilir.
Gecikmiş itiraz davası mümkünmüdür demişsiniz. İlamların icrasında itiraz mümkün değildir.
Diğer sorunuz hakkında yanlış bilgi vermiş olmamak adına yanıt vermekten kaçınıyorum. Ancak sorunuzu biraz daha açarsanız başka üyelerden de yanıt almanız kolaylaşacaktır. SAYGILARIMLA.. |
senerd |
Sayın Yurtlu,
Borçlu ilamsız takip sonrası borca ve mahkeme başvuru yerine süresi içersinde itiraz etti. Fakat mahkemeye verdiği itiraz dilekçesindeki bu adreste oturuyorum dediği adreste ikametgah kaydı yoktu çünkü İstanbulda oturuyordu. Borç içinse elimizde yeterli belge var. Daha sonra ikametgah oyunları başladı. Şu an dilekçede verdiği adrese bir hafta önce kaydını aldırdı fakat kaydını yaptırmadı. Eşyaları ile birlikte yok oldu. Dava açmak için daha zamanımız var. Bu arada bir soru daha sormak isterim. İtiraz dilekçesini elden aldık. Bu sürenin başlangıç tarihi dosyanın açıldığı tarihmidir yoksa imzalayıp aldığımız tarihmidir? Davayı açacağız, bu durumda yine ilanen tebliğat mı olacak? Büyük bir ihtimal borçlu olmadan görülecek dava neticesi sonrası ne gibi itiraz hakkı olabilir? |
Av.Tayfun Eyilik |
Sayın senerd Bu davaları avukatsız mı yürütüyorsunuz ?
|
senerd |
Sayın Eyilik,
Avukatım var. Zaman zaman davalarımı ben takip ediyorum. İnanın avukatımın bile pes doğrusu dediği oluyor. Hukuk adına farklı kaynaklardan aldığım bilgileri birleştirip yorumlamak, yazmak, tartışmak hoşuma gidiyor. |