Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
İnternet sitesi sahipliği
sonreplik merhaba aklıma takılan bir soruyu iletmek istedim. yardımcı olursanız sevinirim devlet memurları bilgi verme amaçlı internet sitesi sahibi olabilirmi ve bu sitelerde reklam alabilirmi? (google gibi veya tıklama-sipariş komisyonlu ortaklıklar gibi)
Emrah Yavuzcan Evet, devlet memurları hakkında böyle bir kısıtlama söz konusu değildir, internet sitesi sahibi olabilirler. Reklam almak konusunda da kısıtlama mevcut değildir.
sonreplik ilginiz için teşekkür ederim
borsaci_b Bİr site sahibinin hukuki yükümlülükleri tam olarak nelerdir?
Emrah Yavuzcan İnternet sitesi sahibinin, hazırladığı veya hazırlattığı internet sitesi dolayısıyla hukuki sorumluluğu mevcuttur. Bu sorumluluğu, sitenin dinamik veya statik olmasından kaynaklanmaz fakat sitenin dinamik veya statik olması, daha fazla kontrol gerektirir. İnternet sitesi sahibinin suç oluşturmayacak içerikte site hazırlaması ve suç işlenmesine mahal vermemesi; veri güvenliğini tam olarak sağlaması ve gereken bilgileri gizlemesi, genel olarak sorumluluktaki başlıklar olarak sayılabilir.
borsaci_b Cevabınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
borsaci_b Selam, bugün 10.000 üyeli bir siteye moderator oldum, TV-sinema bölümünde bazı üyeler, "kurtlar vadisi" filmi ile micheal moore'un 9/11 filminin olduğu linkleri vermişler, sizce bu tür mesajlar hukuken sakıncalımıdır? Eğer öyleyse, hangi yasaya aykırı olduğunuda yazarsanız, üyelerime bunları açıklamakta zorluk çekmem, cevabınız için şimdiden teşekkürler... EDİT: Bİr de bazı şarkı sözleri izinsiz alınıp siteye yazılmış, bunuda açıklarsanız sevincim katlanır.. :)
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:14:50