 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
KİRALAR ÖDENDİĞİ HALDE |
Twi |
Merhaba
Öncelikle site yöneticilerini bu güzel hizmetinden dolayı tebrik eder ayrıca teşekkür ederim.
Benim sorunum kısa bi şekilde anlatmak istiyorum yasal olarak bana fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Ben bi dükkan kiraladım 04.10.2004 tarihinde noter den kontrat yaptık 4 yılllık,düzenli olarak kira tutarını banka hesabına yatırıyorduk fakat dükkan sahibinin özel durumlarında para ihtiyacı olduğunu belirterek elden kira ödemesi yaptım ödemlerde bi aksaklık tarafımızdan oluşmadı,aralık 2005 de işlerimin kötü gitmesi sebebi ile dükkanımı kapattım içinde değerli eşyalarımı aldım içerde sadece masa sandalye türü mobilyalar ve klima yı bıraktım ve kira ödemesini aksatmadan yine ödedim yeniden dükkanı faal duruma geçirmek için para temin edip işletmeye başlayacağım sırada,duyumlarımıza göre dükkansahibi başka birine dükkanı yüksek kira bedeli ile vermek için anlaşmış ve beni dükkanında çıkarmak için aslı astarı olmayan iftiralar atarak karakola vermiş tehdit ettiğime ayrıca kiralarını ödemediğime dair ve son olarak bugün dükkanıma girmiş içerideki mobilyaları boşaltmış kilidide değişmiş savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ancak merak ettğim konu benim hangi yolları takip edeceğim ve işlerimin aksaması sebebi,ispat edemeyeceği iddalarına karşılık maddi manevi tazminat hakkımın olup olmadığı,son olarak bu kadar herşey açıkken neye dayanarak dükkansahibi bunları yapmış olabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum .. |
Aslı Yurtlu |
Mal sahibinin kendi yaptırımı söz konusu olamaz. YAni hiçbir yasal dayanağı olmadan dükkandaki eşyalarınız bosaltamaz. Elden ödediğiniz kira bedellerini kanıtlamak gibi(yazılı bir belge ile) bir olanağınız yok. Ancak ben ödeme yaptığınızı tanıkla ispat edebileceğiniz kanaatindeyim. Tanıkla da ispatınız mümkün değilse, kira bedelini ödememiş kabul edilseniz bile, tarafınıza yönelik bir ihtarda bulunulmalıydı. Ayrıca tarafınıza yönelik bir dava ya da suçlama söz konusu olduğunda, yeni kiracı hakkında bilgi de verirseniz, bu mal sahibinin iyi niyetli olmadığını gösterir.
Siz bir suç duyurusunda bulunun. Yapılan eylem haneye tecevüz mahıyetındedır. Bu durumda hiçbir haklı neden omadığından butun zararınızı karsılamak durumundadır kanaatındeyım. SAYGILARIMLA.. |
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Sayın Twi, bir kira sözleşmesinin mevcudiyeti ve kira bedellerinizi ödemeye devam etmeniz nedeni ile, ev sahibinizin işyerinize girmesi TCK uyarınca suçtur. İlgili maddeyi yazıyorum:
Hakkı olmayan yere tecavüz
MADDE 154 -Bir hakka dayanmaksızın kamuya veya özel kişilere ait taşınmaz mal veya eklentilerini malikmiş gibi tamamen veya kısmen işgal eden veya sınırlarını değiştiren veya bozan veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olan kimseye, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası verilir.
Ayrıca, bu olay nedeni ile tazminat davası da açabilirsiniz. |
Başak Şahin |
4 yıllık kira sözleşmes yapmışsınız,bu süre henüz dolmadan,dükkan sahibiniz(kanundaki bazı hükümler istisna olmak üzere) tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshedemez,hele ki başkasına kiraya vermek için kira sözleşmesinin süresi bitse bile bunu yapamaz.
Bazı ayların kira bedellerini ödemediğinizi,gerekçe gösterebilme ihtimalini hiç düşünmeyiniz.Çünkü ihbar etmesi gerekmesinin yanısıra muhtelif vadeli ödemelerde(taksit,kira gibi) belli bir taksiti kabul eden alacaklı,ondan önceki taksitleri de kabul etmiş sayılır.
Sayın Esin Hanım'ın belirttiği suçun yanısıra TCK'ya göre iftira suçu da işlenmiştir.
İftira
MADDE 267. - [1] Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
|
Bugünün tarihi: 03/05/2025 13:43:52 |