Boşanma davasında delillerin kullanılamaması !!! |
busra19 |
Merhaba.
Daha önce de değişik kereler bu foruma konu açtım.
Halen eşimle devam eden bir boşanma davamız var. Dava uzadıkça uzuyor.
Eşimin daha önce feragat ettiği Bakırlköy 5.aile mahkemesindeki dosya 3.aile mahkemesine (aynı binada aynı kattaki mahkemeden) 3 aydır gelemiyor! Bu işleri nasıl çabuklaştırabilirim?
Avukatımın bana bizzat kendimin hazırlaması ve hakime bizzat benim teslim etmem yönünde telkinlerde bulunduğu tam 80 sayfalık eşim ile ilgili olayları belgeleri ve fotoğraflarıyla anlattığım dosya'yı meğerse zamanında sunmadığım için hakim reddetti. Avukatım bu süre konusunda beni hiç uyarmamıştı maalesef. Hatta süre konusu duruşmada hakim ve avukatlar arasında tartışıldı. Hakim duruşmaya kısa bir süre ara verip kanuna filan baktı ve dosyayı reddetti. Duruşmaya bende katıldım ve bizzat şahit oldum.
Bu dosyada duruşmanın seyrini değiştirecek, lehime kararlar alınmasını sağlayacak çok önemli bilgiler var, ama mahkeme bunu kabul etmedi malesef. bu dosyasyı mahkemeye kabul ettirebilmek için ne yapmalıyım Nasıl veya nereye itiraz da bulunmalıyım. Bu gerçekten çok önemli. Hakimle yüzyüze mi görüşmeliyim. Gerçi mahkemede söz almak istedim, ama hakim beni konuşturmadı avukatlar konuşsun dedi.
Bu konuda acilen yardım rica ediyorum.
Bu konuyla ilgili olarak herhangi bir Yargıtay kararı varmı acaba?
|
busra19 |
Açtığım bu konu 40 defa izlenmiş ama nedense kimse görüş belirtmemiş.
Yapılacak birşey yokmu yoksa.
Hazırlamak için 1 ay uğraştığım çok önemli bilgi ve belgelerden oluşan dosyayı mahkemeye kabul ettiremeyecekmiyim şimdi ben. Benim çok önemli olan belgelerim, delillerim bir şekilde kullanılmayacaksa o zaman mahkemeye de gerek yokki. Adil bir yargılamananın oluşması için bu belgeleri hazırladım ben!!!
|
leturc |
benim de ayni problemim var, avukatim yeterince, ne delil, ne de tanik gosterdi mahkemeye, ama maalesef, bana , zaman doldu diye,bir sey yapamayacagimizi dedi. |
busra19 |
Ama bu adalet değilki.
Belki avukatın işyoğunluğundan, dalgınlığından bu şekilde bir durum başımıza geldi, bunda bizim suçumuz ne.
Sonuçta mademki mahkemelerde adalet aranıyor ve bizde adalet bulmak için mahkemelere başvuruyoruz, mutlaka bir çözüm yolu bulunmalı.
Üst mahkemelere vaya başka bir mahkemeye itiraz edilebilmeli.
Yoksa, eğer delillerim kullanılmayacaksa mahkemeye devam etmenin bile bir anlamı yokki! O zaman karşı tarafın bütün "adaletsiz" ve "kendi lehlerine olan" isteklerini kabul ederiz, adaletin! kılıcıyla boynumuzu vurdururuz!
Avukat arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz? |
Av.Ahmet Kezer |
HUMK var...Hakim-avukat HMUK la bağlıdır...Kesin süre verilmişse ve bu kesin süre geçirilmişse...yapacak bir şey yok...Özel hukukta her saat başı mahkemeye delil sunulmaz...Sunulsa nolur?derseniz... yargılama bitmez...Avukatlar konuşmuş;hakim reddetmiş...gerisi YARGITAYIN işi...
Saygılar... |
busra19 |
Ahmet Kezer Bey Teşekkür Ederim Yanıtınız İçin.
Ancak,
Ben yukarıda belirttiğiniz gibi "her saat başı" delil sunmadım ki.
Yaklaşık 1 ayda, müdürümden kavga döğüş izin alarak hazırladığım belgeleri, sadece 15 dakika süren duruşmada üstelikte bizzat kendim gelerek hakime sunmak istedim.
Bu belgeler kullanılmayacaksa, davaya devam etmenin bile gereği yok. Çünkü karşı tarafın asılsız iddiaları bu belgelerle çürütülecek, aksi takdirde karşı taraf iddialarında haksız yere haklı konuma düşecek ve hakim de aleyhime her türlü kararı alacak. Burada önemli bir husus var. Kaldıki özellikle Aile Mahkemelerinde hakimlerin takdir yetkileri çok fazla. Hakim dosyayı kısaca bir incelese önemli belgeler olduğunu zaten görecek.
Eğer hiçbir şekilde bu dosyayı mahkemeye kabul ettiremez isem, bu durumda davaya devam bile etmeden sonuçlandırmak ve Yargıtay'a itiarz mı etmek gerek peki. |
busra19 |
Tekrar Merhaba Herkese;
1) Ben bu konuda kendi çabalarımla 2 tane Yargıtay kararı buldum. Süresi geçmiş bile olsa hakim belgeleri kabul etmez ise "eksik inceleme" yapmış oluyor ve bu şekilde verilen kararlar Yargıtayca bozuluyor. Şimdi ben peki bu yargıtay kararlarını emsal göstererek hakimden belegelerin kabul edilmesini isteyebilirmiyim?
Yoksa dosyam yine Yartgıtay'a gidecek ve oradan bozulup geri gelecek. Amacımız zaten yargılamayı cabuklastirmak olduguna göre ben Yargıtay kararını bulup hakimin dikkatine sunarsam kabul etmesi gerekir değilmi?
2)Diğer bir konu ise, ilk başta sorduğuğm mahkeme sürecinin hızlandırılması ile ilgili. Bu konu için ayrı bir başlık açmıştım dikkat çekmesi için ama formum Sayın Dilek hanım tarafından cevap verilmeden kitlendi, birde birazda azar işittim ama neyse hiç önemli değil. Sormak istediğim şu, aynı binadaki aynı kattaki 2 mahkeme arasında 3 ayda gelmeyen bir evrağın gelmesini nasıl çabuklaştırabilirim. Dava bu yüzden gereksiz yere uzuyor.
3)Eşim hakkında savcılığa yaptığım bir suç duyurusunda da 3 ay sonra savcı takipsizlik kararı vermiş. Dosyayı Adana'ya göndermiş. Ama dosya 3 haftadır yolda, adanaya hala varmamış. Adana savcılığının suç duyurusuna ilişkin inceleme süreci nasıl hızlanabilir. |