23.03.2006 da mahkemem var lütfen acele cevap |
hakangurisik |
17.05.2003 tarihinde izmir yenifoça da anayoldan sola dönüş yapar iken karşı taraftan gelen motorbisiklet ile kaza yaptım.gun batımı saati olduğu
için ve karşı taraftan gelen motorun ışıkları yanmadıgı için kaza meydana
geldi.8/6 da kusur bana verildi ancak motorbisikletin sürücüsünde ehliyet
plaka-ruhsat-sigortave araç fenni muayenesi yok ve motorbisiklette taşınan bir taş parçası benim camımı kırdı ve motorun arkasında bulunan şahısta bulunan kireç benim arabımın içine düşerek benim gözlerimekaçtı.3 sefer ameliyat oldum ve sağ gözüm kurtuldu ancak sol gözümde %75 görme kaybı var.aynı şekilde motorsiklet sürücüsününde gözüne kireç kaçtı 15 günlük rapor aldı ve tedavisini yaptırmadığı için o gözünü kaybetti.biribiimizden şikayetçi olmadık yeni cmuk yasasına göre dava düştü ama bugun gelen evrakta 23.03.2006 tarihinde mahkemem oldugunu yazıyor.
sorum 1 ben bu davadan ceza alırmıyım
2-savunmammı nasıl yapayım
3-avukat tutmama gerek varmı var ise devletten talep edebilirmiyim
4-eger ben haklı isem benim karşı tarafa dava acmam hakkım varmılütfen acele cevap 23.03.2006 da mahkemem var teşekürler |
commodore1tr |
Sayın hakangurisik;
Form kurallarını açık bir biçimde ihlal etmişsiniz. Acele cevap kestane kebap , lütfen çok acil gibi iletilerin yazılmaması özellikle ve defaaten rica edilip bildirilmişti.
Size herhangi bir şekilde yanıt vermek çok zor bu aşamada kaldıki siz direk mahkeme ile ilgili bir yanıt istediğiniz için konuyla ilgili arkadaşlar dahi bu yetersiz bilgi ile size yanıt veremezler.
Ama yazdıklarınızdan benim anladığım kadarı ile karayollarında olan kazalarda eğer tutanak tutulmuş ise teraflardan bağımsız olarak kamu davası açılıyor. Buda devletin karayoluna verdiğiniz zarar için açtığı ayrı bir dava olarak görülüyor ve genelde para cezası ile sonuçlanıyor. Sanırım yazdıklarınızın doğru kabul edilmesi durumunda davnız budur.
Benden size tavsiye dava gününüzden önce ki çok acele etmeniz gerekiyor dava dosyanıza bakmanız ve davanın konusunu tam öğrenmenizdir. Yoksa kuyuda iğne aramak gibi bir duruma düşülürki buda hem sizi hem size fikir vermeye çalışacak değerli avukat arkadaşları yanlış yapmaya yanlış bilgi vermeye yönlendirebilir.
Siz ilk iş olarak dediğim gibi davanızın konusunu tam öğrenin yani kaz ile ilgili karşı tarafın davası mı var yoksa kazadan dolayı açılan kamu davasımı? İkisinin yaklaşımı veuygulaması çok farklı olacaktır.
Saygılarımla
not bu arada ben avukat değilim sadece bir izlenmesi gerekli yol olarak tavsiyede bulunuyorum... |