Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
BAĞ-KUR MAAŞI MİRAS OLARAK KALIR MI?
zeynep35 Merhabalar, Yaklaşık 1 ay önce eşimin kızkardeşi vefat etti. Kendisi evli değildi. Çocuğuda yok dolayısıyla. Bildiğim kadarıyla üzerinde herhangi bir gayrimenkul yok. Nakdi olup olmadığınıda bilmiyorum. Sadece aile şirketlerinde hissesi var ve de Bağ-Kur maaşı. Öğrenmek istediğim şu: Benim kızım halasından kalan bu bağ-kur maaşını alabilir mi? (Daha önce benim eşim de vefat ettiği için zaten şuanda kızım babasından Bağ-kur maaşı alıyor). Yani hem babadan hem haladan Bağ-kur maaşı alması mümkün mü? Hangisi fazla ise , az olan maaşdan feragat etmesi mümkün mü? Şuan da yaşayan bir halası daha var ama kendisi şuanda aktif olarak çalışıyor ve devlet memuru. Bu kişide maaşta hak iddia edebilir mi? Toparlamak gerekirse ; 3 kardeşten ikisi vefat ediyor (biri benim eşim), anne-baba ve bir kardeş hayatta. Vefat eden halanın mirası kime kalır? Diğer bir konuda bahsettiğim gibi aile şirketinde olan hissesi. Bu hisse şuanda ne olur? Bu hisse durumu ile ilgili son birşey daha sormak istiyorum. Eşim 1997 yılında vefat ettikten sonra, 2001 yılında Kayınpederim (işin başında O var çünkü) bana bir vekaletname imzalattı (faks yoluyla çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz). Bu vekaletname A4 kağıdına yazılmış, noterden tasdiği olmayan bir vekaletname idi. Konusu: 1999-2000 yıllarına ait genel kurul toplantısında benim yerime oy kullanmak üzere şu kişiyi vekil tayin ettim (şirkette çalışan herhangi bir şahsın adı yazıyordu) Hisse adedi: şu kadar Hisse değeri: şu kadar Adres: ...... Bu vekaletname ile eşimden bana kalan şirket hisselerini kayınpederim kendi üstüne veya başkasının üzerine almış olabilir mi??? Açıkcası ben kayınpederimin benden ve torunundan mal kaçırdığını düşünüyorum. Bu konularda bana ayrıntılı bilgi verirseniz çok memnun olacağım. Teşekkürler
alisinkay BAĞ-KUR maaşı sigortalının geçindirmek zorunda olduğu kişilerin, sigortalının ölümü nedeni ile hayatlarını kazanmalarında yardımcı olmak amacı ile verilmektedir.Yani bu maaş ancak sağ kalan eşe çocuklara ve anne babaya (eğer kanunda belirtilen şartları taşıyorlarsa) verilebilir.Bunun dışında herhangi bir kimseye verilemeyeceği gibi mirasa da konu olmaz.Yani kızınız bu maaşı hiçbir şekilde alamaz. Hisse senetleri ise normal miras paylaşım hükümlerine göre paylaştırılır. Ayrıca belirttiğiniz vekaletname sadece oy kullanmaya yoneliktir.Bu vekaletname ile hisse senedi alım satımı yapılamaz.
zeynep35 Sayın alisinkay Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Yalnız benim bahsettiğim hisse senedi değil, şirket hissesi. Bu vekaletname ile bana ait şirket hisseleri genel kurulda bir başkasına devredilebilir mi?
alisinkay Bu vekaletname daha oncede dedigim gibi genel kurulda oy kullanmak uzere duzenlenmis.Bununla temsilciye satma yetkisi verilmemiş.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 08:41:12