Hukuki.NET


02/04/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Vakifa Bagis - Miras
turkbd Bir kisi tum malvarligini sagliginda bir vakifa bagislar, ya da bu amacla bir vakif kurarsa, yillar sonra vefat ettiginde hukuki mirascilari bu mallardan haklarini alabilirler mi? Yasal mirascilarin korunan bir miras orani var midir? Tesekkr ederim.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Türk Medeni Kanunu Kanun No : 4721 Kabul Tarihi : 22.11.2001 R.G. Tarihi : 08.12.2001 R.G. No : 24607 ************** II. Saklı pay Madde 506 - Saklı pay aşağıdaki oranlardan ibarettir: 1. Altsoy için yasal miras payının yarısı, 2. Ana ve babadan her biri için yasal miras payının dörtte biri, 3. Kardeşlerden her biri için yasal miras payının sekizde biri, 4. Sağ kalan eş için, altsoy veya ana ve baba zümresiyle birlikte mirasçı olması halinde yasal miras payının tamamı, diğer hallerde yasal miras payının dörtte üçü.
turkbd Sayin Dilek Hanim Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Acaba bu haktan faydalanmak icin bir zaman asimi var midir? yani vekiaf acan sahis actiktan su kadar zaman icinde vefat ederse uygulanabilir, su kadar zaman gectiyse uygulanamaz diye? tekrar tesekkur ederim.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • this content 
  • 02.04.2026 04:37
  • [Bolge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi karari] Îôèöèàëüíîå çåğêàëî Êğàêåí äëÿ ïîñòîÿííîé ğàáîòû 
  • 02.04.2026 02:49
  • [Velayet hakkı] Êğàêåí âõîä Êğàêåí ñîâåòóş âñåãäà ïğîâåğÿòü ñâåæèå ññûëêè 
  • 02.04.2026 02:48
  • ññûëêà íà ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 19:01
  • [Kredi notu] ïîñåòèòü âåá-ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 18:47


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 02/04/2026 15:57:35