Hukuki.NET


17/10/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
boşanma protokolu
maxriw 6 aydır evliyim. boşanma öncesi imzalanan protoklu imzalayabilmemiz için 6 ay beklemem mi gerekiyor. ? şu an imzalayamayız mı? teşekkür ediyorum.
Aslı Yurtlu protokolün konusu ne olacak?
Kaan V. Evet altı ay daha beklemelisiniz en az ki anlaşmalı boşanabilesiz ve anlaşmalı boşanmak için protokol yapabilesiniz. Ancak konuşulması gereken anlaşmalı boşanmadır. Ben sorunuzdan sanki prokolü imzaladığınızda boşanma gerçekleşecekmiş gibi düşündüğünüzü hissettim yanılıyor olabilirim. Ancak unutmayınız ki boşanma protokolün hakim tarafından incelenerek kabul edilmesi (veya gerekli değişiklikleri yapması) ve muhakakak tarafları bizzat dinlemesi gerekir. akabinde boşanmanıza karar verecektir ve o kararla boşanma gerçekleşmiş olacaktır. Bunu belitmekte fayda var. Bu arada Aslı hanım, protokolun konusu TMK m. 166/3 (2. cümle de) belirtilmiştir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler



Diğer Bölümlerimiz +
Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
Bugünün tarihi: 17/10/2025 02:48:03