Hukuki.NET


20/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Velayet - Şahsi münasebet
ugur1974 Haziran 2001 de evlendim.2003Eylulde bir oglum oldu.Esim 2005 temmuzunda benimle artik evli kalmak istemedigini,ayrilmak istedigini belirtti.Medeni iki insan gibi anlasarak ayrilalim oglumuz zarar gormesin, dost kalalim,istedigin zaman oglumuzu gorebilirsin diyerek istemesemde beni ayriliga ikna etti.(Cok caba sarfettim ama kesinlikle barismaya yanasmadi.)Bu arada eski esim ailesinin yanina tasindi.Hafta sonlari c.tesi gunleri tam gun oglumu alip pazar gunleri oglumu annesine goturuyordum.Cocugun velayeti cok kucuk oldugundan annesinde kaldi.Hersey belli bir duzende giderken eski esim bana haber vermeksizin cocugumuzu alarak yurtdisina cikmis.Bana bunu yurtdisina ciktiktan sonra telefonda soyledi.C.tesi gunleri gormem gerektigi halde 2 haftadir goremiyorum.Kendisinden ogrendigim kadariyla yurtdisinda uzun sure kalacak ve orada calısacak.Velayeti nasil alabilirim?Yaptigi yasalmi?Cocugu tekrar ulkemize girdiginde cikis yasagi koydurabilirmiyim?Burada alacagm mahkeme karari ile gittigi ulkeden cocugu talep etme hakkim varmi?Yardimci olursaniz cok sevinirim.Simdiden herkese tesekkurler.
ugur1974 Onerisi yada yardimi dokunacak kimse yokmu arkadaslar?
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Öncelikle çok zor ve de uzun bir sürece girmiş olduğunuzu belirtmek isterim. Eski eşinizin tutumu yasal değil. İİK md. 341 : Çocuk teslimi hakkındaki ilâmın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikâyeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilâmın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir. Buna göre,eski eşinizi İcra Ceza Mahkemesi'ne şikayet edebilirsiniz. Eski eşinizin cezalandırılmasına karar verilirse hakkında tutuklama kararı çıkarılacaktır. Ancak infazın sağlanması oldukça güç olacaktır, eski eşinizin Türkiye'ye girişinin beklenmesi söz konusu olabilir. Burada velayet için dava açabilirsiniz, davayı kazanmanız halinde ilamı yerine getrmek için emin olmamakla birlikte eşinizin bulunduğu ülke ile ülkemiz arasındaki sözleşmelere, mütekabiliyet esası gibi unsurlara bakmak gerekeceğini düşünüyorum. Ayrıca size şunu tavsiye edebilirim, eski eşinizin ailesi çocuğun size gösterilmemesine ve yurtdışına götürülmesine iştirak etti ise onlar hakkında şikayetçi olursanız, eski eşiniz için baskı unsuru olacak ve belki de eşiniz çocuğu kendiliğinden size teslim edecektir. Saygılar.
ugur1974 Cok tesekkur ederim.Baska onerileriniz varsa dinlemeye hazirim.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 20/08/2025 23:07:03