en sonunda boşanma kapısı gözüktü |
godspeed |
[:wp] sayın AVUKAT arkdaşlar öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim benim annemle babam 20 sene önce evlenmişler son 4 5 senedir babamın borçları çok fena bir şekilde arttı ve evde mütiş kavgalar oluyor yani kısacası bunun borçlarından bıktık hep faiz hep borç ödüyoruz ama o her zamanki gibi gene bir yerlerden bir şeyler çekiyor 2004 tarihinde eski evimizi sattık 2005 tarihnide yeni bir ev aldık tapuyu annem zorda olsa kendi üstüne aldırdı babam gene bankadan borçları için yüklü para çekicekmiş bizde bunun öğreden ailece annem ben eşim kardeşim kahroluyorz bir evimiz var oda elimizden gitmek üzere borç yüzünden annem in artık canına tak etti dava açmak istyor boşanma davası benim size sorum boşandıkları taktirde onun borçlarının bizmi ödüyoruz annem çalışmıyor bende 5 ay sonra askerim evimiz elden gidermi haciz gibi şeylerle inanın yazıyı şuan zor yazıyorum durumuz çok kiritik benim msn adersim muratdizdar@hotmail.com lütfen bize yardım edin size yalvarıyorum |
godspeed |
son bir şey daha eklicem belki bu burda söylenmez ama benim babam bir cinsi sapık kendi cinsi ve karşı cinlere çok ilgisi var küçük yaşlarda benim de başıma böyle bir şey geldi ama çok sert bir tepki verdim davada bu gibi şeyler kolaylaştırımı acaba ondan kurtulmamızı |
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Sayın Godspeed, anne babanız arasında düzenlenmiş herhangi bir mal rejimi sözleşmesinden söz etmediğinize göre, aralarındaki mal rejimi, edinilmiş mallara katılma demektir.
Özellikle anneniz çalışmadığına göre, ev her ne kadar annenizin üzerine kayıtlı ise de, evin babanızın geliri ile alındığı kabul edilir yani ev annenizin kişisel malı değildir, ortaktır.
Ancak boşanma davası sonuçlandırılırken, boşanmanın maddi sonuçları da düzenlenecektir. Babanızın boşanmadaki kusur oranı bu paylaşımda etkili olacaktır.
Babanızın cinsel bozukluğu kanıtlanırsa, tanık anlatımları ile desteklenirse elbette davaya etkisi olur. |
godspeed |
esin hanım teşşkürler analaşmalı boşanmaya zorda olsa ikna ettim berli anlaşlamalar içinde evi eşim çrçoklarıma bırakcığı üzerine bir belge hazırlandı tüm formdaki avukat askarşlara teşekkür ederim hayatlarında başarılı davalar dilerim |
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Sayın Godspeed, sizin adınıza çok sevindim.
Kolaylılar diliyorum.
|
semadefne |
sayın avukat hanım 16 senelik evliyiz. eşimin onur kırıcı sözleri ve hakaretleri evi terk etmem yönünde baskıları bulunmaktadır. kendim ev hanımıyım. eşim kamuda memur 4320 sayılı koruma kanunu kararı 03/02/2006 tarihinde çıktı eşim şu anda 6 ayın geçmesini beklediğini söylüyor ondan sonra boşanma davasını açacağını söylüyor bu durumda nasıl davranmam gerekmektedir 4320 sayılı kanunun bana vermiş olduğu hakları tam olarak bilmiyorum bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim ( eşimin mi davayı açmasını bekliyim yoksa ben mi açayım?) cumhuriyet savcılığına da dilekçeyle basvuruda bulundum. |
Av.Esin Kılıç Erdoğan |
Sayın semadefne, Size öncelike yasa hakkında özet bilgi vereceğim. Ayrıca sitedeki "Kanun" bölümünden yasayı da okuyabilirsiniz. Yasa, anlaşılır bir dille hazırlanmıştır.
Yasanın adı "Ailenin Korunması Hakkında Kanun"dur. Yasa özetle aile içi şiddeti önlemeye yönelik düzenleme getirir.
Eşiniz size veya çocuklrınıza şiddet uyguluyor ise, alkol, uyuşturucu madde gibi bağımlılıkları varsa ve benzer durumlar yaşanıyorsa, bu yasadan yararlanabilirsiniz.
Eşiniz yasadaki 6 aylık süreyi yanlış anlamış. Bu süre şu şekilde uygulanır: Siz bu yasaya dayanarak dava açacaksınız, Mahkeme, eşinize birtakım yasak ve uyarıları içeren bir ihtar verecek. Bunlara tedbir deniyor ve Mahkeme bu tedbirler için en fazla 6 aylık süre tanıyabiliyor. Siz zaten Savcılığa başvurmuşsunuz, savcılık durumu kendiliğinden Mahkemeye intikal ettirecektir.
Yani bu altı aylık sürenin kanunun yürürlüğe girip girmemesi ile ilgisi yok.
Sizin boşanma davası açmanız için ise hiçbir engel yok. |