Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Öğretmen adaylarına müjde!
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 7 bin 800 sözleşmeli öğretmen atayacak. MEB'den yapılan açıklamaya göre, başvurular 17-22 Şubat 2006 tarihleri arasında, ''https://www.personel.meb.gov.tr'' internet adresinden yapılabilecek. Başvuru ve sözleşme hükümleri ile ilgili bilgiler de aynı siteden edinilebilecek. Adayların 2004 veya 2005 KPSS'ye katılmış ve alanında belirlenen taban puanın üzerinde puan almış olması, ayrıca bundan önceki sözleşmeli öğretmen alımı sırasında belirlenen koşulları taşımaları gerekiyor. Başvuru formlarını internetten dolduran adaylar, bu formları il milli eğitim müdürlüklerinde onaylatabilecekler. Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik yükümlülüğünü 30 Haziran 2006 tarihine kadar erteletmiş olması gerekiyor. Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporlarının yanı sıra, sağlık ocaklarından alınacak ''öğretmen olur'' ifadesi bulunan alınacak raporlar da geçerli olacak. Atamalar, 24 Şubat'ta bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek ve sonuçlar ile atamalara ilişkin her türlü bilgi ''https://personel.meb.gov.tr'' internet adresinde açıklanacak. Görevlendirilen öğretmenler, tebligat beklemeden 27 Şubat 2006 Pazartesi gününden itibaren görevlendirildikleri eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine, istenen belgelerle birlikte başvurabilecekler. Gerekli şartları taşıyan ve kendileriyle sözleşme imzalanan öğretmenler görevlendirildikleri eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim süreci de dikkate alınarak hemen göreve başlayabilecekler. Branşlar Ve Taban Puanlar Sözleşmeli öğretmen atanacak branşlar ve taban puanları şöyle: Branş / Taban Puanı Beden Eğitimi 69 Biyoloji 88 Coğrafya 81 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 70 Fen Bilgisi/Fen ve Teknoloji 77 Giyim/Hazır Giyim/Moda Tasarımı 76 Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 50 İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri 80 İngilizce 50 İş Eğitimi (Ev Ekonomisi) 50 İş Eğitimi (İş ve Teknik) 50 İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 50 Matematik 87 Matematik 1 (İlköğretim) 50 Mobilya ve Dekorasyon 72 Müzik 59 Okul Öncesi Öğr/Çocuk Gel ve Eğt Öğr 60 Rehber Öğretmen 50 Resim İş/Resim 65 Sınıf Öğretmenliği 60 Sosyal Bilgiler 77 Tarih 83 Türk Dili ve Edebiyatı 77 Türkçe 60 Ücret Ve Ders Saatleri Bakanlar Kurulu kararı gereğince, görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenlere bir öğretim günü için brüt 61.80 YTL ödenecek. Öğretmenlerle yapılacak sözleşme, 30 Haziran 2006'da sona erecek. Her 6 ders saati bir öğretim günü olacak. Çalışma süresi sınıf öğretmenliği öğreticiliğinde haftada 5, sınıf öğretmenliği öğreticiliği dışındaki branşlarda 4 öğretim gününden fazla olamayacak. Bir öğretim gününün hesaplanmasında esas alınan saatlerin doldurulamaması halinde ödenecek ücretler verilen ders saati dikkate alınarak belirlenecek. Ödemeler ilgililere görevin yapılmasını müteakip her ayın 15'inde yapılacak. Sözleşmeli öğretmenler sosyal güvenlik mevzuatı yönünde SSK hükümlerine tabi olacak.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Danıştay, Milli Eğitim'in sözleşmeli öğretmen uygulamasını durdurdu. Çelişkili kararlarıyla gündemden düşmeyen Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 1 Eylül 2005 tarihli 2005-2006 öğretim yılı için "Kısmi Zamanlı Geçici Öğretici (Sözleşmeli Öğretmenlik)"alımına ilişkin genelgesinin yürütmesini durdurdu. Danıştay 12. Dairesi, Türk Eğitim-Sen'in, MEB'in Kısmi Zamanlı Geçici Öğreticilik hakkındaki genelgesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davada, ilk aşamayı sonuçlandırdı. Danıştay 12. Dairesi, söz konusu genelgenin yürütmesini durdurdu. Karar, taraflara yazıldıktan sonra tebliğ edilecek. Kararın gerekçesinde, öğretmenlik mesleğine nasıl başlanacağının yasalarda bulunduğuna ve öğretmenliğin bir kariyer mesleği olduğuna işaret edilerek, öğretmenliğin, Devlet Memurları Yasası'na göre asli ve sürekli görevlerden olduğunun belirtildiği öğrenildi. Gerekçede, özellik gerektiren kurslar için öğretici sıfatıyla öğretmenlerin görevlendirilebileceği, ancak genelgenin bu kapsamın dışına çıktığı savunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu karara yapacağı itirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek. Milli Eğitim Bakanlığı ise sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin genelgenin yürütmesini durduran Danıştay'ın kararının şu anda sözleşmeli öğretmenlik yapanların etkilenmeyeceğini belirtti.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:22