Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
TAZMİNAT HAKKIM VAR MI? !!!!
archers70 Sevgili yorumcular ve okuyucular; Sizinle paylaşmak istediğim ve de sormak istediğim bir konu var avukat arkadaşlarınyardımını bekliyorum Bir firmada yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum (maaşım bir banka hesabına yatıyor ancak mmaş hesabı diye geçmiyor internet üzerinden heaba havale olarak yatırılıyor) ve herkezin yaptığı gibi bir sözleşme imzaladım.Bu sözleşmede iş kanununda da olduğu gibi ücretller konusunda takip eden ayın ilk haftası içinde ödenir diyor. Ancak biz şirket temayülü olarak ayın 10 unda alıyoruz fakat bu kimi zaman 12 - 13 oluyor bunu es geçiyorum hepimizin başında var diyeceksiniz ama biz 3 aydır tam ONBEŞ gündür geç alıyoruz hatta bazen daha da geç (YANİ ayın 27 si 30 u 25 i)sormak isediğim acaba benim tazminat hakkımı alarak ayrılmayı isteyebilir miyim? Yani ayrılmak istiyorum çünkü maaşımızı alamıyoruz bu ay da yarısını yatırdılar diğer yarısı ise ne zaman meçhul. Benim tazminatımı isteyerek ayrılmak istemem kanunen ne durumdadır? Almam veya alamam için bir kanun var mıdır? İzlenecek yol nedir? Bir de benim işe giriş tarihimden sigorta yapılmıştım(gerçi o da 15 gün geç oldu ama) ancak 8 ay kadar sonra beni başka bir şube de başlamış gibi sigortaya giriş çıkış yapmışlar evet yerim değişti fakat şu an kayıtlı olduğum yerde de çalışmıyorum , benim sözleşmem de de bu yeni giriş çıkış yapılan tarih yazıyor yani işe başlamamdan 8 aysonraki tarih? Bu aradaki süre ne olacak? Kanun karşısında geçerli olan nedir?(çünkü ilk işe girdiğim şubenin açılışında vergi memuru orada çalışdığımı yoklamada yazmıştı bu benim için kanıt olur mu?)Yeniden giriş yaparken benim tekrar sigorta giriş evrakını imzalam gerekmiyor mu? Tşekkür ederim sabrınız için Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum ÖMER İletişim için omer_akkas@hotmail.com u da kullanabilirsiniz.
Av.Abbas Bilgili Ücretin geç ödenmesi ve sigortasız çalıştırma işçiye haklı sebeple istifa etme hakkı vermektedir. Ancak, ücret gecikmesinin makul sayılacak 5-10 gün gibi sürelerle değil, daha uzun süreli (örneğin bir ay gibi) olması gerekir. İlk girişte 15 gün sigortasız çalıştırıldığınızı kanıtlama konusunda kendinize güveiyorsanız bı sebeple de istfa edip kıdem tazminatı kazanabilirsiniz. Selam.
inka Merhabalar, maaşınızdaki gecikmeli ve maaşınızın hepsini yatmadığına dair olarak,iş sözleşmesine aykırı bir durum yarattığından öncelikli olarak işyerinize bu konuyla ilgili protesto çekebilirsiniz.. borçlu ve alacaklı ilişkisi söz konusu!!!ve bu durum sizin iş akdinizi haklı nedenle feshe sebeptir.yani ihbar tazminatı ödemeksizin ve tüm haklarınızı talep ederek(kıdem,ek mesai,vs.)ayrılmanızıda sağlar. ikinci iş yerine nakil olmuşsunuzdur. yani ikinci sözleşmedeki 8 aylık kayba neden olan kısım sizin saklı kalan ve ikinci şirketin satın aldığı haklardır. yani size karşı olan tüm borçlarını ikinci sözleşmedeki şirket alırç yani bir kayıp olmaz diye düşünüyorum.(tamamen iyi niyetli olarak) aksi takdirde ispat etme yükümlülüğünüz var.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 14:22:29