Boşanmanın reddi ve 3 yıl ayrılık |
SON |
BOŞANMA DAVASINDAKİ RED KARARINDAN SONRAKİ 15 GÜN BEKLEME SÜRESİ BİTTİKDEN SONRA İKİ TARAFDA TEMYİZE GİTMEZSE 3 YIL OTOMATİK BAŞLARMI 3 YILIN BAŞLAMASI İÇİN YAPILMASI GEREKEN BİRŞEY VARMI
TEŞEKKÜRLER
QQQ |
Admin |
Karar temyiz edilmeksizin kesinleştikten sonra bu süre kendiliğinden başlar. 3 yıl dolduğunda bu süre zarfında biraraya gelinmediği ve sürenin dolduğundan bahisle aile mahkemesine YENI bir dava açılması gerekmektedir.
http://www.hukuki.net |
ceren_ |
Boşanma kararının kesinleşmesi ile 3 yıllık süre işlemeye başlar. Süre sonunda açılacak yeni bir davada geçen süre zarfında eşlerin bir araya gelmediği tanık beyanlarıyla isbat edilirse boşanma gerçekleşir. İkinci davanın açılmasında kusur ilkesi göz önünde tutulmaz yani kusurlu eşde davayı açabilir.
|