Kredi kartı borçlarında zaman aşımı var mı?
Merhaba, yardımlarınıza çok ithiyacım var. 2001 şubat krizi yüzünden bir yıl işsiz kaldım, bu süre zarfında kredi kartı borçlarımı ödeyemedim. Aynı bankaya ait 3 kredi kartımda toplam 4.5 milyar borcum oldu. Ve 2001 yaz döneminde mahkemelik oldum. Bugüne dek ödeme şansım olmadığından hep kaçtım fakat bu hafta bir şekilde bana ulaştılar ve borcum tam 46 miyar olmuş!! Arayan avukat bana ana borcu ödersem faizin artmayacağını ama maksimum 3 taksit yapacaklarını söyledi.. Benim 4.5 milyarı bile ödemem imkansız değil ki 46 milyarı ödeyebileyim. Ödeyebilecek olsam zatan bugüne dek gelmezdi.. Adresimi bilmiyorlar ve ben bir yerde 5 yıl sonra zaman aşımından davanın düşeceğini duydum. Bu doğru mu? Sizce kaçmalı mıyım? Ne yapmalıyım? Ödemek istiyorum ama onların istediği gibi bir plana imza atıp ödeyemezsem sonucun daha kötü olmasından korkuyorum.. Lütfen yardım edin.. Teşekkürler..
Kredi kartı borçlarında zaman aşımı var mı?
Merhaba değerli avukatlar
ben yeni üye oldum sorunum malum kredi kartı borcu fakat benim borcum yeni 8 milyara yakın borcum var daha yeni olduğundan bişey yapamıyorum Yeni yasa ne gibi bir kolaylık sağlıyor.
Ev ablama ait ablamda yurt dışında yaşıyor ikametim ise ablamın evinde borçla ilgili ablama her hangi birşey olurmu (sorun ödememekle ilgili değil sadece ailem zarar görsün istemiyorum) sizden ricam anlaşılır bil dilde anlatırmısınız siz genelde avukatlık dilinde konuşuyorsunuz bizler anlamıyoruz
zaman aşımı nedir ben ikametimi alsam genede borçlu olduğum zamandaki adresimemi haciz gider haciz işlemleri ne kadar sürer zaman aşımı dedikleri nedir 10 yıl beni bulamazlarsa borcummu kalmıyor lütfen sadece bu konuda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum
cevap verecek olan herkese çok teşekkür ederim
Saygılarımla
arda demirci
Re: Kredi kartı borçlarında zaman aşımı var mı?
Ay ne akıllısınız, borç harç yap sonra zamanaşımını bekle.
Ayıptır, günahtır.
Re;tüketici kredisi sözleşmesi
4077 kanununda tüketici kredisi sözleşmesinin hükümleri belirlenmiştir fakat banka bunları(sözleşme imzalatmayıp) yerine getirmeyip emsal olarak kredi kartı sözleşmesini göstermesi ve kredi kartı faiz oranı işletmesi sonucunda mahkemenin tüketici kanunu hiçe sayarak banka lehine karar vermesi ve benim de dosyayı temyize göndermem sonucunda yargıtay tüketici kanununa bakarmı eğer bakarsa sözleşme imzalatmadığı için bunun sonucu ne olur
Re: Re;tüketici kredisi sözleşmesi
[iyi günler üniversite öğrenciyim.Özel bir bankadan 500 ytl limitli kredi kartı aldım.Kredi kartımdan 110 ytl nakit çekim yaptım.Ayrıca 170 milyonda alışveriş yaptım.tarafıma gelen ektrede borcumun 280 ytl olduğu asgari ödemesininde 56 olduğu belirtilmiş.Son ödeme tarihinde kredi kartıma 110 ytl yatırdım.Asgarisinden fazlasını yatırmış olduğu düşünerek fazla faiz ödemeyeceğimi düşünüyordum.Ancak bir sonra gelen hesap özetinde nakit faizi olarak 8,5 ytl krdi faizi olarakta 13 ytl ayrıca 3,2 ytl gecikme bedeli yansıtılmış. Kredi kartımın faiz oranı nakit 4,54 alışveriş 4,54 gecikme 5,64 tür.Bankama ektreme yansıyan faizlerin yüksek olduğuna dair şikayette bulundum.Bankadan tarafıma yapılan bilgilendirmede kredi kartımdAN 110 Ytl nakit çekttiğim için yatırmış olduğum ücret bunu kapattığını alışveriş borcumu demiş sayılmadığım için faizler yansıldığını ve gecikme bedeli uygulandığını belirttiler.Öğrenmek istediğim bankanın böyle bir hakkı varmı?bildiğim kadarıyla bankacılık yasasında ana borcun %20 si asgari ödeme olarak kabul ediliyor bu ödendiği taktirde gecikme faizi uygulanmaz.bu konuda bilgilendirmenizi rica edeirm.
Cevap: Kredi kartı borçlarında zaman aşımı var mı?
Merhabalar, herkese yanitlari için tesekkurler ama bir turlu kafamdaki sorunun cevabini bulamadim ya da gözden kacti mobildeyim.
Farklı bankalara toplamda 50bin borcum var ve ben bir yerde calismiyorum, sigortam yok. Üzerime ait bir tek cep telefonun var, ben bu borcu beni kes#3ler de, işkencede yapsalar ödeyememesi. Hapis cezasida kalktigina gore ben bu borcu 10 sene odemezsem bana ne olur?
Siz 10 senede ödemezseniz değil, banka 10 sene boyunca hiç bir işlem yapmazsa alacağını almak için,
o zaman borc zaman aşımına girmiş olur ve artık ödemek zorunda kalmazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz 10 senede ödemezseniz değil, banka 10 sene boyunca hiç bir işlem yapmazsa alacağını almak için,
o zaman borc zaman aşımına girmiş olur ve artık ödemek zorunda kalmazsınız.
İcrata verdi diyelim ama alacagi birşey yok 10 sene sonra dusmu mu oluyor doğru mu anladim?
Yanlış anlamışsınız,
10 sene boyunca ara ara yoklama hakkı var, borca karşılık alabileceği bir şey var mı diye.
eğer 10 sene boyunca hiç arayıp sormaz, yoklamazsa, düşmüş olur.
9 sene 11 ay 28 gün sonra birden aklına geldi ve icra takibi başlattı diyelim, o 10 sene silbaştan başlar.