-
3 Yıllık bekleme süresinden sonra
Merhaba,
2005 de açtığım boşanma davası tanık gösteremediğim için 2006 da reddoldu karşı taraf tedbir nafakasını az bulduğundan konuyu yargıtaya gönderdi yargıtay reddetti ve bu 2007 yılının nisan ayında karara bağlanmıştır.
buna göre davamı 2010 yılının nisan ayında 3 yılımı doldurduğum için açabilirmiyim ?
2)davayı açtığımda karar boşanma olursa ve karşı taraf davayı yargıtaya gönderebilirmi
3)3 yıl ayrılığı bu zaman içerisinde yatırdığım nafaka dekontları ile ispatlayabilirmiyim
4)sizce bu davam kaç celse veya kaç ay sürer yaklaşık bir bilgi alabilirmiyim
saygıdeğer arkadaşlarım vereceğiniz bu güzel bilgiler bizim için çokönemli şimdiden çook teşekkür ederim
-
Cevap: 3 yıllık bekleme süresinden sonra
Alıntı:
LAMPART58 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2005 de açtığım boşanma davası tanık gösteremediğim için 2006 da reddoldu karşı taraf tedbir nafakasını az bulduğundan konuyu yargıtaya gönderdi yargıtay reddetti ve bu 2007 yılının nisan ayında karara bağlanmıştır.
buna göre davamı 2010 yılının nisan ayında 3 yılımı doldurduğum için açabilirmiyim ?
2)davayı açtığımda karar boşanma olursa ve karşı taraf davayı yargıtaya gönderebilirmi
3)3 yıl ayrılığı bu zaman içerisinde yatırdığım nafaka dekontları ile ispatlayabilirmiyim
4)sizce bu davam kaç celse veya kaç ay sürer yaklaşık bir bilgi alabilirmiyim
saygıdeğer arkadaşlarım vereceğiniz bu güzel bilgiler bizim için çokönemli şimdiden çook teşekkür ederim
"....bu güzel bilgiler bizim için çok önemli" demişsiniz. Bizim derken kastettiğiniz 3. bir şahıs mı?
Eğer öyle ise size yanıt yok.
İyi akşamlar.
-
Sayın Swan sanırım Lampart58 adlı üyemiz 3. şahısla evlilik planları yapıyor ki doğal olarak eşinden ne zaman boşanabileceği hususunda tarih almaya çalışıyor. Benim görüşüm bu dava da en az 1 yıl, yargıtay aşamasıyla 2 yıl gibi sürer. Bu süre zarfında sizi bekleyebilecek bir kadın varsa evlenebilirsiniz heralde.
-
neden hemen yargısız infaz yapıyorsunuz ben eşimden 7 senedir ayrıyım bunu bu şekilde söylerken benim durumumda olan insanları kastetmiştim
tabiki bende mutlu bir yuva kurmayı istemiyormuyum zannediyorsunuz
böyle bir yaklaşım
ve böyle verilen cevaplar sizlerin konulara ne kadar acımasızca yaklaştığınızı gösteriyor
allah sizlerin başına böyle şeyler vermesin
-
Alıntı:
LAMPART58 rumuzlu üyeden alıntı
neden hemen yargısız infaz yapıyorsunuz ben eşimden 7 senedir ayrıyım bunu bu şekilde söylerken benim durumumda olan insanları kastetmiştim
tabiki bende mutlu bir yuva kurmayı istemiyormuyum zannediyorsunuz
böyle bir yaklaşım
ve böyle verilen cevaplar sizlerin konulara ne kadar acımasızca yaklaştığınızı gösteriyor
allah sizlerin başına böyle şeyler vermesin
Başımızda 3. şahıslar nedeniyle böyle dertler olduğu ve canımız çok yandığı için tepkiliyiz. Kusura bakmayın sn. üye.
-
Sayın Swan herkes genel ahlak ve namus kurallarına riayet etse, kanunlara uygun yaşasa zaten boşanma davası bile açmaz insanlar. Medeni Kanun her yönüyle ailelerin yararına hükümler içeriyor. Ben eşimi sevmiyorum diyerek boşanmak isteyenlere kızıyorum. Madem ki evlendin, bu kanunlara göre yaşayacaksın demektir.
-
2006 yılının aralık ayında boşanma davam resmi olarak kapandı ve 25 aralık 2009 da 3 yıldır bir araya gelmediğimizden dolayı avukatım yeni dava açtı,mahkemeye başvuru yaptı.boşanmak istediğim kişi yurt dışında yaşıyor ve oraya tebliğ edilme siresi falan b,raz zamn alırmışş.Maalesef avukatımdan tyetrince net bilgi alamıyorum ,acele etmemmemi kesin bitceğini söylüyoo ,benim öğrenmek istediğim bu tahminenn bu süre ne kadar olur?Yurt dışında olması ve boşanmak istememsi süreyi ne kadar uzatır?cevap verirseniz sevinirim.
-
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Swan sanırım Lampart58 adlı üyemiz 3. şahısla evlilik planları yapıyor ki doğal olarak eşinden ne zaman boşanabileceği hususunda tarih almaya çalışıyor. Benim görüşüm bu dava da en az 1 yıl, yargıtay aşamasıyla 2 yıl gibi sürer. Bu süre zarfında sizi bekleyebilecek bir kadın varsa evlenebilirsiniz heralde.
Af edersiniz, merak ettim. Boşanma davasının nesi yargıtaya gidiyor? Yargıtay, mahkemenin verdiği boşanma kararını iptal mi ediyor? Bu çift boşanamaz mı diyor?
-
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Af edersiniz, merak ettim. Boşanma davasının nesi yargıtaya gidiyor? Yargıtay, mahkemenin verdiği boşanma kararını iptal mi ediyor? Bu çift boşanamaz mı diyor?
Evet bazen aynen oyle diyor. Bilhassa çocuk varsa...
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Evet bazen aynen oyle diyor. Bilhassa çocuk varsa...
Ankara'daki bazı kişilerin yüzlerini bile hiç görmedikleri insanların hayatları üzerinde bu kadar söz sahibi olması garip.
-
Alıntı:
Ankara'daki bazı kişilerin yüzlerini bile hiç görmedikleri insanların hayatları üzerinde bu kadar söz sahibi olması garip.
Mahkemelerde hakimler insanların yüzüne, tipine, kılık-kıyafetine bakıp karar vermediği gibi Ankara'da Yargıtay'da bulunan kişilerinde sizi görmesi gerekmez. Dosyanıza giren belge ve tutanakları inceleyerek karar veriyorlar. Yaklaşımınız gerçekten çok ilginç!
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemelerde hakimler insanların yüzüne, tipine, kılık-kıyafetine bakıp karar vermediği gibi Ankara'da Yargıtay'da bulunan kişilerinde sizi görmesi gerekmez. Dosyanıza giren belge ve tutanakları inceleyerek karar veriyorlar. Yaklaşımınız gerçekten çok ilginç!
Bir insanın samimiyeti gözlerinden anlaşılır. Yalan mı söylüyor, doğru mu söylüyor, yüzünden, tavırlarından, el hareketlerinden anlaşılır. Batıda bunun bilimi bile var. Bir hakim, karşısındaki kişiye bakmıyorsa içyüzünü de göremez bence.
Ayrıca, ben kafamda bitirdiğim bir ilişkiyi mahkeme istiyor diye nasıl sürdüreceğim? Pardon yani.
-
[QUOTEQUOTE]
Benim merak ettiğim,bir dava reddedilirse 3 yıllık süre içerisinde sadece kaybeden davacı mı dava açamıyor yoksa her 2 taraf da mı açamıyor? Eğer 3yıllık süre dolmadan davalının dava açma hakkı varsa ve açarsa,bu sefer ilk davadaki davacı boşanmayı reddederse, aynı dava süreci tekrar mı işlemeye başlıyor?Ya da davalının 3 yıllık sürede dava açma hakkı varsa,davacı da illa boşanmak için davalıya dava açması yönünde baskı uygularsa bu durum aleyhine bir delil teşkil eder mi ?Çok karışık geldi bu durumlar...:?
-
Alıntı:
Bir insanın samimiyeti gözlerinden anlaşılır. Yalan mı söylüyor, doğru mu söylüyor, yüzünden, tavırlarından, el hareketlerinden anlaşılır. Batıda bunun bilimi bile var. Bir hakim, karşısındaki kişiye bakmıyorsa içyüzünü de göremez bence.
Ayrıca, ben kafamda bitirdiğim bir ilişkiyi mahkeme istiyor diye nasıl sürdüreceğim? Pardon yani.
Mahkeme kararları neden Yargıtaya götürülür, orada nasıl karar verilir araştırıp öğrenmenizi ve hukuka o kadar düz mantıkla bakmamanızı tavsiye ederim.
-
Alıntı:
Mahkeme kararları neden Yargıtaya götürülür, orada nasıl karar verilir araştırıp öğrenmenizi ve hukuka o kadar düz mantıkla bakmamanızı tavsiye ederim.
Her dava Yargıtay'a gidiyor zaten. Madem öyle, yerel mahkemelerle neden zaman kaybediyoruz ki? Direkt Yargıtay hazretleri baksın her davaya, olsun bitsin.
Benim itirazım, kimin karım olacağına Yargıtay'ın karar vermesi.
Not: İmzanızdaki şu sözü de hepimizin değiştirmesi lazım sanırım:
Hayatı üç kişi yaşıyorum..Ben, Keyfim ve Kahyası.
Yenisi:
Hayatı dört kişi yaşıyorum..Ben, Keyfim, Kahyası ve Yargıtay.
-
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
[QUOTEQUOTE]
Benim merak ettiğim,bir dava reddedilirse 3 yıllık süre içerisinde sadece kaybeden davacı mı dava açamıyor yoksa her 2 taraf da mı açamıyor? Eğer 3yıllık süre dolmadan davalının dava açma hakkı varsa ve açarsa,bu sefer ilk davadaki davacı boşanmayı reddederse, aynı dava süreci tekrar mı işlemeye başlıyor?Ya da davalının 3 yıllık sürede dava açma hakkı varsa,davacı da illa boşanmak için davalıya dava açması yönünde baskı uygularsa bu durum aleyhine bir delil teşkil eder mi ?Çok karışık geldi bu durumlar...:?
3 yıllık süreçte kaybeden diye tabir ettiğiniz taraf aynı sebeple dava açamaz. Başka sebeple açabilir. Diğer taraf istediği zaman dava açabilir. Dava açılınca süreç aynıdır.
-
Alıntı:
Her dava Yargıtay'a gidiyor zaten. Madem öyle, yerel mahkemelerle neden zaman kaybediyoruz ki? Direkt Yargıtay hazretleri baksın her davaya, olsun bitsin.
Benim itirazım, kimin karım olacağına Yargıtay'ın karar vermesi.
Not: İmzanızdaki şu sözü de hepimizin değiştirmesi lazım sanırım:
Hayatı üç kişi yaşıyorum..Ben, Keyfim ve Kahyası.
Yenisi:
Hayatı dört kişi yaşıyorum..Ben, Keyfim, Kahyası ve Yargıtay.
Yargıtayla bir derdim yok henüz, siz imzamdan başka sataşacak bir şey bulamadınız sanırım.
-
Alıntı:
Yargıtayla bir derdim yok henüz, siz imzamdan başka sataşacak bir şey bulamadınız sanırım.
Haklı olduğumu itiraf edebilirsiniz. Bir insanın kiminle yaşayacağına hukuk, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Supreme Court falan filan karar vermemeli. Gönül işi bu. Kanunla olmaz bu işler. Sizin de "kanunla OLUR" diyeceğinizi tahmin etmiyorum aslında. :alala
-
Alıntı:
Haklı olduğumu itiraf edebilirsiniz. Bir insanın kiminle yaşayacağına hukuk, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Supreme Court falan filan karar vermemeli. Gönül işi bu. Kanunla olmaz bu işler. Sizin de "kanunla OLUR" diyeceğinizi tahmin etmiyorum aslında. :alala
Sadece artık saçmaladığınızı düşünüyorum o yüzden yorum yok.
-
[QUOTE=lektem71;327462]Bir insanın samimiyeti gözlerinden anlaşılır. Yalan mı söylüyor, doğru mu söylüyor, yüzünden, tavırlarından, el hareketlerinden anlaşılır. Batıda bunun bilimi bile var. Bir hakim, karşısındaki kişiye bakmıyorsa içyüzünü de göremez QUOTE]
Bu konuda haklısınız ama çok güzel yalan söyleyebilen öyle insanlar var ki maalesef,karşısındakinin gözünün içine baka baka tiyatro oynamasa insanlar,yalancı şahitler,yalancı davacılar hemen anlaşılabilse,zaten bu kadar çok aile faciası yaşanmazdı bu ülkede.Aile mahkemesi kanununa göre her mahkemede psikolog ve sosyal araştırmacı bulunması gerektiği halde,bizim mahkemelerin hiçbirinde bu uygulama hayata geçirilemiyor,belki bu tür tarafsız uzmanlar her duruşmada hazır bulunsa kişilerin tavırlarını değerlendirerek bir rapor sunsa kimin doğru kimin yalan söylediği daha iyi takdir edilebilir diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
Bir insanın kiminle yaşayacağına hukuk, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Supreme Court falan filan karar vermemeli. Gönül işi bu. Kanunla olmaz bu işler.
Bir kişi,zamanında hür iradesiyle,gönüllü evlendiği eşinden,gün geliyor,sırf bazı fikirlerine ve planlarına haklı gerekçelerle eşinin aklı yatmadığı için ayrılmak istiyor,bunda ailesinin baskısı ve etkisi oluyor,onların etkisiyle,eşini sevdiği halde bile bile gidip dava açıyor,duruşma gününe kadar defalarca mahkemeye verdiği eşini görüşmeye çağırıp gel şu planımı kabul et,sevgimizi yaşayalım,kaldığımız yerden devam edelim diyor,aile danışmanı teklifini sırf gururuna yediremediği için kabul etmiyor,sonra mahkemede görüşmelerini,buluşmalarını,karşılıklı anlaşma çabalarını inkar ediyor,davayı kazanmayı inada bindirip eşini haksız çıkarmak için oyunlara,yalancı şahitlere başvuruyor,vs vs. Şimdi bu kişi,haksızlığı kanıtlandığı takdirde yargıtaydan red almayı haketmiyormu sizce de?Bu kadar kolaymı vaadler verip sonra eşinin hayatıyla oynamak,yalanlarla hayatını mahvetmeye çalışmak?Her boşanacam diye çıkan boşanırsa nerde kaldı aile ve evlilik kurumunun ciddiyeti?
-
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Bir kişi,zamanında hür iradesiyle,gönüllü evlendiği eşinden,gün geliyor,sırf bazı fikirlerine ve planlarına haklı gerekçelerle eşinin aklı yatmadığı için ayrılmak istiyor,bunda ailesinin baskısı ve etkisi oluyor,onların etkisiyle,eşini sevdiği halde bile bile gidip dava açıyor,duruşma gününe kadar defalarca mahkemeye verdiği eşini görüşmeye çağırıp gel şu planımı kabul et,sevgimizi yaşayalım,kaldığımız yerden devam edelim diyor,aile danışmanı teklifini sırf gururuna yediremediği için kabul etmiyor,sonra mahkemede görüşmelerini,buluşmalarını,karşılıklı anlaşma çabalarını inkar ediyor,davayı kazanmayı inada bindirip eşini haksız çıkarmak için oyunlara,yalancı şahitlere başvuruyor,vs vs. Şimdi bu kişi,haksızlığı kanıtlandığı takdirde yargıtaydan red almayı haketmiyormu sizce de?Bu kadar kolaymı vaadler verip sonra eşinin hayatıyla oynamak,yalanlarla hayatını mahvetmeye çalışmak?Her boşanacam diye çıkan boşanırsa nerde kaldı aile ve evlilik kurumunun ciddiyeti?
Haklısınız ama hanımefendi o duruma gelmiş bir evliliği yürütmenin kime ne faydası olur? Bir kenarda, yalancı şahit getirerek mahkemede eşi hakkında olur olmaz şeyler söyleten biri, öteki kenarda bu duruma muhattap olan, eşi bildiği kişinin oyunlarına, iftiralarına maruz kalan biri. Ve Yargıtay diyecek ki, "Hayır, siz karı koca olarak beraber yaşamaya devam edeceksiniz." Benim inancım odur ki, karı-koca arasında bir kere "boşanma" sözcüğü telaffuz edildi mi o evlilik fiilen bitmiştir.
-
Cevap: 3 Yıllık bekleme süresinden sonra
Hukuki bir tartışma ortamından uzaklaşılmış gibi....
Selamlar
MK 166/son "Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış
bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği
tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa
olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden
sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya
karar verilir."
Karar elbette temyiz edilebilir.(şartları oluşmamış olabilir vs.)
taraflara tebliğ yapılırsa bir iki celsede bitebilir.
Saygılarımla
-
Cevap: 3 Yıllık bekleme süresinden sonra
Alıntı:
greensleves rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki bir tartışma ortamından uzaklaşılmış gibi....
Selamlar
MK 166/son "Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış
bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği
tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa
olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden
sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya
karar verilir."
Karar elbette temyiz edilebilir.(şartları oluşmamış olabilir vs.)
taraflara tebliğ yapılırsa bir iki celsede bitebilir.
Saygılarımla
Aslında hukuk konusundan uzaklaşılmış sayılmaz. Konu sadece, hukuk insanların özel hayatına ve kalbine ne kadar burnunu sokmalı noktasına geldi. Eşlerden biri boşanmak isteyecek ama hukuk, hayır sen boşanmak istemiyorsun, eşini seviyorsun, bu evliliği yürüteceksin diyecek.
Bu durum bir tek bana mı absürd geliyor? :alala :)