İki boşanma davası nasıl olur?
merhaba
1 ilk önce boşanma davasını ben açtım dava günümden 2 gün önceside karşı taraf bana dava açmış başka mahkemede. benim açtığım davaya yetkisizlik kararı istenmişti fakat yetkisizlik reddedildi. davam eylüle etrelendi. 1 hafta öncesinde diger tarafın başka mahkemede açtığı dava görüldü avukatım gitti aradığımda dava sonucu için dava ekim ayına ertelendi dedi delil şahit vs . istenmiş. yine bir yığın masraf nasıl ödeyeceksem :(
Duyduğum kadarıyla hukuken iki dava birden görülmez ya durdurulur digeri sonuçlanana kadar veya iptal edilir yada önceki davayla birleştirilir diye biliyorum
(benim avukat savunma dilekçesi imzası için karşı davaya 2 gün kala aradı gittim okuyup imzaladım acaba bu avukat dava görülmesindemi sundu savunma dilekçesini ki hakim okumadı haliyle oda erteledi diye düşünüyorum)
2 ayrıca tedbir nafakası baglanmadı parasını yatırmamışım araştırılması için haliye gelecek celse görülcek buda. toplumu alacagım tedbir nafakasını.
3 boşandıktan sonra normal nafaka degilde toplu nafaka (3 yıllık mesela) alınabilirmi teşekkür ederim yorumlarınız için
Cevap: İki boşanma davası nasıl olur?
Madem ki boşanmak istiyorsunuz neden nafaka istiyorsunuz? Gidin çalışın para kazanın ve herkes gibi geçinmeye çalışın.
iş bulursam çalışcam bu yorum size düşmez hadinizi bilin herkesin konumunu blemezsiniz
Toplu nafaka alamasınız. boşandıgınız tarihten itibaren nafaka bedeli hakedersiniz.
Alıntı:
Mbu rumuzlu üyeden alıntı
Toplu nafaka alamasınız. boşandıgınız tarihten itibaren nafaka bedeli hakedersiniz.
Valla benim eski eş 3 yıldır tedbir nafakasını ödemedi 3 yıl sürdü davam kazandım ama ben açtıgım davayı :o hemde tazminat alarak hemde yoksulluk nafaka baglanarak :o eski eşim ödemiyor yakında gidip hapis cezası için dilekçe vericem artık yeter ona gösterdiğim müsamaha dimi hapis yatsın birde üstüne parayı bulsun aklı başına gelir sanırım , oyüzden kimse dert etmesin ADALET yerini buluyor hem REAL hayatta hem FANİ hayatta.
toplu nafaka dan neyi kastediyorsunuz anlamdım bide amaç boşanmakmı para kazanmakmı onu hiç bir zaman anlayamadınm ??
mbu:
cevap için tşk. ederim ama duyduğum kadarıyla bir çok kararda toplu nafaka talebi oluyormuş (aylık değilde boşandıktan sonra belirli bi zaman hezaplanıp taksitlendirilip ödeniyormuş)
diogen
toplu nafakadan kastım iki tane
biri tedbir nafakası davanın başalngıcından itibaren olan dava ertelendigi için şuan alamıyorum diger davaya kadar
ikinci nafaka ise boşanmadan sonraki yoksulluk nafakası olan aylık degilde belirli bir zaman için mesela 3 yıllık toplam nafakayı alabilmek için istenirse verilmesi(verildigini duymuştum dava kararlarında 3 5 taksitlendirmeyle )
(amaç boşanmakmı para kazanmakmı onu hiç bir zaman anlayamadınm ??)
analyamazsınız çünkü hakkım var amaç tabiki boşanmak ama hakkımla okadar maddi manevi emeğim var bukadar basit değil vede saglıklı bir meslegi olmayan biri niçin bu erkeklerin saldırısı(istisnalar hariç tabiki) evlenirsin canım cicim evine yuvana sahip çıkamazsa erkek kadın boşanmak istediginde haliyle çok şeyleri kaybetmekte ( maddi yönden iyi degilse tabi durumu)
*benim durumum iyi olsa zaten üste para verirdim boşanmak için (hoş gerçi ailemin benim için desteğini yedi evliyken)
İki boşanma davası ve avukatımı değiştirmek istiyorum
merhabalar
bir önceki konudada sordum ama bir cevap alamadım öncelikle
ben boşanma davası açtıktan sonra karşı tarafta davayı öğrendikten sonra bana karşı dava açtı. benim davamın reddi istensede iptal olmadı davam sürüyor eylüle ertelendi. ama diger tarafın davası bu ay başında görüldü fakat dava ekim ayına ertelenmiş şahit delil vs istenmiş avukat öyle dedi. ama bu gibi davalarda birleştirilme veya iptal yada diger dava bitene kadar durdurulma olmuyormu?
diger sorum ise ben avukatımı değiştirmek isitiyorum vekalette vermiştim. dava sonunda alacaktı parasını öyle anlaştık fakat beni huzursuz ediyor. ben avukatımı değiştirmek istedigimde ücret nekadar öderim veya istermi ki kesin ister sadece 1 davaya girdi şuana kadar digerlerini hep ben yönettim.
avukat veya bilgili arkadaşalr cevap yazarlarsa çok sevinirim
Cevap: İki boşanma davası ve avukatımı değiştirmek istiyorum
Alıntı:
superisi80 rumuzlu üyeden alıntı
ben avukatımı değiştirmek istedigimde ücret nekadar öderim
Dava sonuçlandığında ödemek için anlaştığınız miktar kadar.
https://www.hukuki.net/kanun/1136.15.text.asp#link169
merhaba erdoğan bey
benim şuanki avukatımın davama bakmasını istemiyorum belirsiz bir avukatım var net degil 1 davaya girdi şu güne kadar (ayrıca sormduğumda nekadar olduuğnu söylemedi bile sormuştum ilk başta dava sonunda karşıdan alırım hallederiz diyip geçiştirmişti) ondan alacagım davayı bir başka avukat tutmayı düşünüyorum. davaya bakmamasını istedigimde masrafları için nekadar isteyebilir ki?
eklediğiniz link için çok teşekkür ederim.
Avukatlık Asgari ücret tarifesinde belirtilen ücret ve masraflarını alabilir.
asgari ücret tarifesi ve masrafları diyosunuz şöyle bi durum var ben dosyama dahi yaklaşamıyorum bişeyler sorup konuşmak istedigimde hep bastırıyor lafımı dilekçelerin cevapalrını dava gününe bırakıyor oysa arada çok zaman olmasına nazaran. duruşmadaki hakimin tutanagını ve sözleşmemizi bakmak veya bir örngini istedigimde hep laf ebeligi yapıyor boşver sen keyfine bak biz hallederiz deyip beni uzak tutuyor davalara bende gelecegim diyorum ama ne ses ne soluk kendi başına gitti 1 kez baktığı davaya anlamış degilim baroyamı şikayet etmem gerekli görevini düzgün ve güvenlir yerine getirmedigini düşünüyorum parayıda hak ettigini düşünmüyorum birde avukatla uğraşcam sanırım :(